Polecam film Michała Juszczakiewicza "Tajemnice astronomii Kopernika" z 2019 r., naprawdę bardzo ciekawe informacje o Koperniku, który zresztą 6 dni temu (tego dnia co ja :-) ) obchodziłby swoje okrągłe (550) urodziny:
Pomógł: 55 razy Wiek: 60 Dołączył: 01 Gru 2012 Posty: 10333 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-02-25, 16:41:04
Szara Sowa napisał/a:
Polecam film Michała Juszczakiewicza "Tajemnice astronomii Kopernika" z 2019 r., naprawdę bardzo ciekawe informacje o Koperniku, który zresztą 6 dni temu (tego dnia co ja :-) ) obchodziłby swoje okrągłe (550) urodziny:
Ja chromolę, a jak dobrze pamiętam 500-kę! Z tym że wtedy rocznica była ukoronowaniem i punktem raczej finalnym obchodów, które były rozciągnięte na kilka lat. Im bliżej było rocznicy tym organizatorzy walili więcej węgla pod kocioł. Przecież niejako podwieszając się do tej kampanii Miszczu popełnił był Zagadki Fromborka .
Ja czytałem książkę "Fromborski samotnik " . Żeby przeczytać "o obrotach" myślałem , ale mam wrażenie że polegnę ma matmie . Żeby zrobić zadanie z fizyki muszę wzory na piechotę przekształcać . Krok po kroku na kartce , jeszcze sprawdzać na cyferkach czy się zgadza . Z matmą jeszcze gorzej bo to nie fizyka -tylko jakby samo liczenie dla liczenia.
_________________ Tarasująca zazwyczaj chodnik hałaśliwa gromada
niechlujnie ubranych mężczyzn koło budki z piwem rozstąpiła się przede mną z ogromnym
szacunkiem. Mój avatar to licznik od Ferrari 410.
Ostatnio zmieniony przez Berkut 2023-02-27, 20:54, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.