Pomogła: 165 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32473 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-08-10, 01:48:45
Książek na sprzedaż nie ma, bo egzemplarzy bardzo mało. Ale mogę Ci przesłać PDF (oczywiście tylko do Twojego użytku!) z życzeniami miłej lektury od autora.
Jeśli ktoś jeszcze chciałby przeczytać, proszę o informację na PW.
Pomógł: 28 razy Wiek: 44 Dołączył: 26 Maj 2018 Posty: 5159 Skąd: Georgetown, Ontario
Wysłany: 2022-08-10, 02:43:36
Berta von S. napisał/a:
Książek na sprzedaż nie ma, bo egzemplarzy bardzo mało. Ale mogę Ci przesłać PDF (oczywiście tylko do Twojego użytku!) z życzeniami miłej lektury od autora.
Ależ jak nie, jak tak?! Bardzo z górki dziękuję, klonowe pozdrowienia dla autora!
Wcale nie jest tak źle.
Otóż, książkę Kazimierza Madeli pt. "Jerzwałd" wydaje Urząd Miasta i Gminy Zalewo i nie jest ona przeznaczona na sprzedaż tylko będzie rozdawana zainteresowanym za darmo. Jest ona aktualnie w korekcie i wkrótce będzie drukowana.
Wystarczy zadzwonić do Urzędu w Zalewie do Pani Joanny Żukowskiej, która jest odpowiedzialna za Promocje Gminy i ją sobie zamówić. Podaję nr tel. 897588377 wew.36.
A te kilka egzemplarzy, które pokazały się u ludzi są podarowane przez autora z tzw. puli autorskiej. On to zauważył pewne błędny i dlatego zostały wycofane z obiegu.
_________________ Wszystkich odwiedzających Jerzwałd zapraszam do mnie na pogawędkę oraz poczęstunek tego i owego. Rybka też się zawsze znajdzie. Furtkę otwiera się do siebie.
Ostatnio zmieniony przez mirekpiano 2022-08-10, 15:26, w całości zmieniany 3 razy
Pomogła: 165 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32473 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-08-10, 16:44:55
mirekpiano napisał/a:
Wcale nie jest tak źle.
Wczoraj jeszcze było źle (20 egzemplarzy autorskich + 30 w gminie). Ale dziś gmina poszła po rozum do głowy i zdecydowała się na dodruk. Podobno jest duże zainteresowanie.
mirekpiano napisał/a:
A te kilka egzemplarzy, które pokazały się u ludzi są podarowane przez autora z tzw. puli autorskiej. On to zauważył pewne błędny i dlatego zostały wycofane z obiegu.
Jak znam Kazika, pewnie chodzi o jakieś drobiazgi, bo jest perfekcjonistą.
She napisał/a:
Ja chętnie przekartkuję, jak już dostaniesz tradycyjne (papierowe) wydanie.
To jesienią przekartkujesz, bo dopiero po Twoim wyjeździe będę miała okazję odwiedzić autora i odebrać gifta.
_________________ Drużyna 5
Chemas Forumowy Badacz Naukowy Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej
Czytam to opracowanie i jestem pełen zdumienia, jeśli chodzi o ilość nagromadzonego materiału!
Zdziwilem się, że w Morągu był zamek krzyżacki.
Bardzo ciekawe jest zestawienie praw i obowiązków, czyli Wilkierz wsi Kupin. Porządek był. Ma się wrażenie, że lepszy niż w obecnych czasach Szczególnie interesujące jest dbanie o meliorację wód.
Wielkie gratulacje dla autora
Wysłany: 2022-08-25, 01:37:09
Chemas napisał/a:
Bardzo ciekawe jest zestawienie praw i obowiązków, czyli Wilkierz wsi Kupin. Porządek był. Ma się wrażenie, że lepszy niż w obecnych czasach Szczególnie interesujące jest dbanie o meliorację wód.
Podobne refleksje miałam czytając regulamin promu na przesmyku oraz o corocznych akcjach naprawiania dróg po zimie, w których uczestniczyli wszyscy mieszkańcy... Nie mówiąc o 4 autobusach dziennie na linii Siemiany-Zalewo!
Odebrałam dziś swój sygnowany egzemplarz i wrzucam w załączniku, żeby się pochwalić.
Ale przeczytałam już wcześniej PDF, więc mogę napisać opinię. Bardzo dobra książka, zbierająca w jednym miejscu kluczowe informacje na temat historii Jerzwałdu i okolic wsi. Dużo ciekawostek oraz materiałów źródłowych (autor przekopał chyba wszystkie berlińskie archiwa).
Trafiłam na kilka nieznanych mi wcześniej intrygujących wątków jak kaplica w Witoszewie, czy śluza na kanale Dobrzyckim, więc czuję się usatysfakcjonowana lekturą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.