1. Rywalizacja zaczyna się 01.01.2022 i skończy 31.12.2022.
2. Rywalizacja odbywa się na platformie MapMyFitness lub MapMyRun (wymagany Android 7.0 lub nowszy), z możliwością zrzutu startów z innych aplikacji lub z urządzeń typu zegarek z GPS.
3. Rywalizacja dotyczy ilości przechodzonych, przebiegniętych czy przejechanych kilometrów w ciągu roku.
4. Zaliczane są następujące dyscypliny:
Osobno:
-Kolarstwo szosowe, bez jazdy górskim, miejskim itp.
-wszystkie piesze, wybrane w platformie jako "wchodzenie" - "walk",
-bieg
-ogólna, czyli sumująca kilometry z wszystkich powyższych
5. Rywalizacja ma charakter prywatny i mogą w niej uczestniczyć tylko osoby zaproszone.
6. W rywalizacji nie mogą brać udziału osoby nie należące do forum oraz zawieszone, bądź wykluczone z forum.
7. Organizator zastrzega sobie weryfikację uczestników, pod kątem:
-uczciwości w poprzednich edycjach rywalizacji,
-aktywności na forum.
8. Procedura dołączenia starych i nowych uczestników wygląda następująco:
osoba chętna do uczestnictwa w rywalizacji, przesyła mi na PW lub poprzez wpis w temacie rywalizacji 2021, chęć uczestnictwa i prośbę o dodanie do rywalizacji.
Nowi uczestnicy podają swoje dane (nick) z MapMyFitness lub MapMyRun, zapraszają organizatora do znajomych, Organizator wysyła zaproszenie do rywalizacji (uwaga: aby w pełni uczestniczyć w rywalizacji należy przyjąć aż 4 zaproszenia, każda dotyczy innego rodzaju startów).
9. Uczestnicy zobowiązują się do udostępnienia map i ilości kilometrów! Nie stosowanie się do powyższych, skutkuje wykluczeniem z rywalizacji po jednym ostrzeżeniu wystosowanym na PW. Nie odczytanie wiadomości PW, nie jest usprawiedliwieniem (jest to zachęcenie do aktywnego uczestnictwa w życiu forum).
10. Wymagany jest tylko GPS w komórce! Nie jest wymagany internet w komórce, wystarczy tylko okresowy dostęp poprzez WiFi!
11. Wyniki konkursu będą podawane w cyklach tygodniowych oraz sumarycznie.
12. Organizator w każdą niedzielę robi zrzut ekranu rywalizacji, dokonuje przeliczeń i w w najbliższym możliwym terminie zamieszcza wyniki tygodnia/miesiąca na forum rywalizacji.
13. Wszelkie przejawy dyskryminacji, tudzież szyderstwa z innych uczestników rywalizacji, nie będą tolerowane i będą skutkować wykluczeniem z rywalizacji.
Ostatnio zmieniony przez Rólka 2022-01-10, 23:15, w całości zmieniany 4 razy
Pomógł: 55 razy Wiek: 53 Dołączył: 26 Maj 2015 Posty: 13023 Skąd: Mikołów
Wysłany: 2022-01-09, 21:06:06
Pierwsze podsumowanie tygodnia:
Kategoria ogólna:
1. MarcinB - 102 km
2. Mija - 80,81 km
3. Krzysztof - 66 km
4. Darkman - 63 km
4. Rólka - 63 km
6. dart - 62 km
6. Teresa van Hagen - 62 km
8. Berta von S - 43 km
8. Antracyt - 43 km
10. Hrabia von Klodzko - 26 km
11. Kozak 25 km
12. Szara Sowa - 15 km
13. Peter770 - 11 km
14. Czytalski - 9 km
15. misia - 7 km
Ponieważ, nie wiem dlaczego rywalizacja ustawiła się w cykl od soboty do soboty, nie wiem jeszcze w jakich dniach będę zamieszczał wyniki.
Ostatnio zmieniony przez Rólka 2022-01-10, 00:03, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2022-01-09, 21:31:52
Pierwsze podsumowanie tygodnia pieszo:
1. Rólka - 63,17 km
2. dart - 62,39 km
3. Teresa van Hagen - 27,95 km
4. Kozak - 24,53 km
5. Szara Sowa - 15,34 km
6. MarcinB - 13,85 km
7. Czytalski - 8,9 km
8. misia - 7,66 km
9. Antracyt - 7,33 km
10. Peter770 - 6,56 km
11. Berta von S - 4,17 km
12. Krzysztof - 0 km
12. Darkman - 0 km2.
12. Mija - 80,81 km
Wysłany: 2022-01-09, 21:43:56
Pierwsze podsumowanie tygodnia rowerem:
1. Darkman -94 km
2. MarcinB - 83 km
3. Mija - 80 km
4. Krzysztof - 66 km
5. Berta von S - 39 km
6. Antracyt - 36 km
7. Teresa van Hagen - 34 km
8. Kozak- 0 km
8. Czytalski - 0 km
8. Szara Sowa - 0 km
8. dart - 0 km
8. misia - 0 km
8. Rólka -0 km
Strasznie mi uprzykrzacie życie tym że każdy wybiera inną jazdę rowerem i praktycznie założona przeze mnie rywalizacja nie ma sensu bycia bo i tak muszę robić podsumowania ręczne z kalkulatorem w ręku... Jeśli będzie więcej uczestników to nie dam rady w trzy godziny ogarnąć wszystkich statystyk, bo w chodzeniu jest podobnie,,,
Ostatnio zmieniony przez Rólka 2022-01-09, 21:44, w całości zmieniany 1 raz
Tak z ciekawości się spytam, a co oznacza ta pierwsza klasyfikacja?
Druga jest piesza, trzecia rowerowa, a ta pierwsza?
Myślałem, że ogólna zsumowana, ale nie pasuje mi.
Pierwsze podsumowanie tygodnia rowerem.
To pierwsze to jest podsumowanie czego?
Myślalem, że to pierwsze to suma tych obu pieszo i rowerem, ale mi się nie sumuje. Bo na przykłąd Darkman ma 94 km w rowerze i 0 km pieszo, w tej pierwszej ma 63.
Nie żebym się czepiał, zastanowiło mnie tylko co to jest to pierwsze podsumowanie
Wysłany: 2022-01-10, 00:06:41
Chemas napisał/a:
To pierwsze to jest podsumowanie czego?
Ok. mój błąd, już poprawiłem.
Kategoria ogólna jest podsumowaniem całej działalności uczestników, również w tych konkurencjach których nie obejmują podstawowe rywalizacje jak na przykład łyżwiarstwo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.