Witam
Rok temu podczas kilkugodzinnej przechadzki po urokliwym miasteczku Monopoli (Apulia, Włochy) zwóciłem uwagę na taki oto kurek:
./redir/flic.kr/p/2ndcSDx
Kurek wydał mi się fotogeniczny i zabytkowy.
Dopiero w domu, przy opisywaniu zdjęcia nabrałem podejrzeń, że być może nie jest to ręczna robota miejscowego artysty.
Identyczny kurek można spotkać bowiem po drugiej stronie Adriatyku, w Chorwacji na wyspie Cres:
./redir/www.alamy.com/wat...9a&searchtype=0
To jeszcze jestem w stanie zrozumieć.
Ale znalazłem też zdjęcie takiego kurka wykonane w odległym monastyrze Sambata de Sus, w Rumunii:
./redir/www.dreamstime.co...a-image66012185
A wczoraj identyczny kurek wypatrzyłem w sklepie w UK:
./redir/www.oak-barrel.co...489d146269.html
Oraz u Chińczyka na AliExpress.
Antique Brass Mop Taps Washing Machine Faucet Dragon Design Single Cooling Outdoor Balcony Water Taps Garden Retro Faucets
./redir/a.aliexpress.com/_vpx4mg
Kto tu od kogo kopiuje?
I jak odróżnić prawdziwe od fałszywego?
Ostatnio zmieniony przez Tytus Atomicus 2022-07-12, 02:52, w całości zmieniany 6 razy
Berta von S. Administratorka Wspomagająca nienackofanka
Pomogła: 161 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32462 Skąd: Warszawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.