punkty przyznawać tylko tym, którym na konkursie zależy
Myślałam, że wszystkim zależy
Ja w tej edycji nie startuję z założenia, i nie specjalnie mi zależy żeby pojawić się w statystykach z paroma punktami na krzyż.
Więc osobiście podziękuję.
_________________ Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
"Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie."
Karol Bunsch
No tak, zaraz wyjdę na sępiarza
A może mnie ten punkcik zmobilizuje do dalszych?
Ale żarty żartami, raczej brać nie będę udziału dalej w konkursie, do wszystkich miejsc samochodzikowych mam daleko (poza Myśliborskim), a i za bardzo nie szykują mi się wyjazdy więc proszę nie dawać tego punktu.
"...W Myśliborzu, jak wspomniałem, zatrzymaliśmy się na krótko. W okolicach tego małego, ale pięknego miasteczka rozciąga się naj¬większe na Pomorzu Zachodnim zgrupowanie jezior. Jest tu plaża i stanica wodna, przyjemne wycieczki organizują sobie wczasowicze po Jeziorze Myśliborskim.
Myślibórz - założony przez legendarnego woja Myślibora - stanowił przed wiekami słowiańskie osiedle, zbudowane nad jeziorem w miejscu, gdzie wypływa rzeczka Myślą i śpieszy potem do Odry. Z zabytków zachowały się do dziś gotycki kościół farny, kościół i kla¬sztor podominikański zbudowane na przełomie wieków XIII i XIV, stary spichlerz, kaplica i ratusz. Obejrzeliśmy także fragmenty średnio¬wiecznych fortyfikacji z bramami miejskimi: Pyrzycką i Nowogardzką."
Pozycje wybrane wg książki Emila Roszewskiego Na Tropie Pana Samochodzika i wskazówek forum
IMG_20220801_142821v.jpg Wnętrze gotyckiej fary w Myśliborzu
Plik ściągnięto 10 raz(y) 430,13 KB
IMG_20220801_143745.jpg Kościół i Klasztor podominikański
Plik ściągnięto 12 raz(y) 757,85 KB
IMG_20220801_142745.jpg Kościół Farny w Myśliborzu
Plik ściągnięto 10 raz(y) 513,73 KB
IMG_20220801_143353.jpg Brama Pyrzycka w Myśliborzu
Plik ściągnięto 9 raz(y) 434,62 KB
IMG_20220801_142324.jpg Brama Nowogardzka w Myśliborzu
Plik ściągnięto 9 raz(y) 661,72 KB
IMG_20220801_141837.jpg Ratusz w Myśliborzu (z drugiej strony budynku obecnie trwa remont)
Plik ściągnięto 8 raz(y) 635,14 KB
IMG_20220801_141159.jpg Spichlerz - kaplica jako Kaplica Św. Ducha obecnie Muzeum (gotycki budynek) w Myśliborzu
Plik ściągnięto 8 raz(y) 392,13 KB
IMG_20220801_135555.jpg Plaża miejska w Myśliborzu
Plik ściągnięto 9 raz(y) 399,63 KB
IMG_20220801_134518.jpg Stanica wodna w Myśliborzu
Plik ściągnięto 8 raz(y) 346,99 KB
_________________ Drużyna 4
Ku przygodzie...
Ostatnio zmieniony przez Pan Mysikrólik 2022-08-01, 17:20, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.