Chciałem pisać o drużynach z Elbląga i widzę, że Concordia jest dokładnie na drugim końcu tabeli tej ligi rozgrywkowej. Druga drużyna - ZKS Olimpia - gra w II lidze (3 klasa rozgrywek) i teraz jest w połowie tabeli.
_________________ Drużyna 1
Chemas Forumowy Badacz Naukowy Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej
No i na jesiennym Mundialu w Katarze mamy za przeciwników Argentynę, Arabię Saud. i Meksyk. Pierwszy mecz z Meksykiem, drugi z Arabią, a ostatni z Argentyną
Wysłany: 2022-04-01, 19:30:47
Chciałem Kanadę w naszej grupie, ale trudno.
Szansa jest, ale The Czesław musi się wziąć za tę kadrę.
_________________ Drużyna 2
Artur Pacuła Twórca Artur Pacuła - autor powieści samochodzikowych
Wysłany: 2022-06-02, 10:22:03
To już nie eliminacje, ale piłkarze grają dalej. Nie oglądam zwykle piłki nożnej, ale tak się złożyło... Wczoraj o 18:00 Polska z Walią (2:1), a potem wieczorem Argentyna - Włochy (3:0).
Dwa różne sporty... Nasi słabo. Walia nie lepiej. Nieprawdopodobna sytuacja, że napastnik Buksa po podaniu z lewej strony próbuje (wbrew zasadom podstawowym) strzelać lewą nogą. Piłka musi uciec... Prawdopodobnie, jak mawiał komentator, nie ma prawej nogi.
Argentyna... Mega sport. Intensywność, sprawność, siła i szybkość. Ostatnia minuta meczu, a Messi jak sprinter, podanie i gol.
Mecz u siebie, z Walią drugą, szczęśliwe zwycięstwo po grze bez stylu...
Ja się skłaniam coraz bardziej do zdania, że Polacy nie nadają się do gier zespołowych. Owszem, raz na parę dekad pojawia nam się drużyna w piłkę ręczną, nożną, hokeja czy koszykówkę. Ale to są wyjątki od reguły. Biorąc pod uwagę, że jesteśmy jednym z najludniejszych krajów w Europie, to naprawdę wyglądamy mizernie.
Jedyny wyjątek to siatkówka, ale to bardziej gra techniczna niż zespołowa...
Ja się skłaniam coraz bardziej do zdania, że Polacy nie nadają się do gier zespołowych.
Tylko w związku z tym dlaczego ci sami Polacy całkiem dobrze wypadają w zachodnich ligach?
_________________ Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
"Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie."
Karol Bunsch
Grają tam jednak nie w topowych zespołach, ale raczej średniakach. Nawet Bayern nie jest tak do końca topowy. Nasz poziom widać także po tym, jak mało naszych zawodników zdobyło puchar Europy.
Pomógł: 21 razy Wiek: 44 Dołączył: 26 Maj 2018 Posty: 4739 Skąd: Zduńska Wola/Georgetown
Wysłany: 2022-06-09, 03:10:24
Może by podpowiedzieć The Czesławowi, żeby poszukał młodych talentów w Małym Jezioraku, na wymianę z takimi sławami (i inwestorami) jak Krychowiak. Co Ty na to, Muzygogu?
W takich chwilach przypominają mi się "Kamienie na szaniec", jedyna lektura szkolna, którą w ciągu roku przeczytałem osiem razy: jak nie ma czym, to walczyć chociaż humorem
I jak nastroje przed pierwszym meczem?
Jakoś zupełnie nie ma nadmuchanego balonu oczekiwań, może to dobra wróżba?
Jako że nasi przeważnie wygrywają gdy nikt na nich nie liczy, a przegrywają gdy wszyscy myślą że wygrają, np. słynny mecz ze Słowacją...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.