Ewidentnie zlekceważenie przeciwnika, skoro Lewandowski nawet nie był w kadrze meczowej. Swoją drogą co w takim razie robił na ławce??? I pomyśleć, że przez taki szczegół nie awansujemy, bo np. już w 1 rundzie trafimy na Włochy.
Dziwne to ale Węgrzy byli lepsi technicznie...
Ciekawe czy będzie to ostatni mecz naszego trenera...
Obawiam się, że może tak być.
A potem go zwolnią i przyjdzie kolejny "wuja".
Trener krajowy - źle, nie zna świata, nie ogarnie. Trener zagraniczny - źle, nie zna polskich uwarunkowań, nie ogarnie. Wszystko źle.
A tak na poważnie, to pozwolę sobie rzucić obrazoburczą tezę, że polska piłka nożna jest dokładnie w tym miejscu, w którym powinna być, a wszelkie rojenia że powinna być dużo wyżej, to typowe sny o potędze, w których my, Polacy, jesteśmy dobrzy. Śnimy więc, a rzeczywistość skrzeczy.
Gdzie jest nasza piłka, to wystarczy obejrzeć sobie poziom polskiej ligi. To jest rzeczywisty poziom, a nie to, co raz na jakiś czas uda się zbudować na bazie tytularnie polskich piłkarzy, którzy grają w zagranicznych klubach i byli szkoleni przez zagraniczną myśl szkoleniową.
Na mundial awansuje z europy zdaje się 16 drużyn, naprawdę ktoś uważa, że jesteśmy tacy silni, że "należy" nam się miejsce w tej 16-stce a jego brak to straszna tragedia? Nie, to nie tragedia a norma. Przy sporym farcie możemy do tej szesnastki wkoczyć, bez farta raczej nie.
Piszę to jako okazjonalny kibic, który w związku z tym nie jest przerośnięty snami o potędze i ma, wydaje mi się, racjonalny pogląd na sprawę.
_________________ Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
"Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie."
Karol Bunsch
Chemas napisał/a:
Szara Sowa napisał/a:
Ciekawe czy będzie to ostatni mecz naszego trenera...
Obawiam się, że może tak być.
A potem go zwolnią i przyjdzie kolejny "wuja".
Trener krajowy - źle, nie zna świata, nie ogarnie. Trener zagraniczny - źle, nie zna polskich uwarunkowań, nie ogarnie. Wszystko źle.
A tak na poważnie, to pozwolę sobie rzucić obrazoburczą tezę, że polska piłka nożna jest dokładnie w tym miejscu, w którym powinna być, a wszelkie rojenia że powinna być dużo wyżej, to typowe sny o potędze, w których my, Polacy, jesteśmy dobrzy. Śnimy więc, a rzeczywistość skrzeczy.
Gdzie jest nasza piłka, to wystarczy obejrzeć sobie poziom polskiej ligi. To jest rzeczywisty poziom, a nie to, co raz na jakiś czas uda się zbudować na bazie tytularnie polskich piłkarzy, którzy grają w zagranicznych klubach i byli szkoleni przez zagraniczną myśl szkoleniową.
Na mundial awansuje z europy zdaje się 16 drużyn, naprawdę ktoś uważa, że jesteśmy tacy silni, że "należy" nam się miejsce w tej 16-stce a jego brak to straszna tragedia? Nie, to nie tragedia a norma. Przy sporym farcie możemy do tej szesnastki wkoczyć, bez farta raczej nie.
Piszę to jako okazjonalny kibic, który w związku z tym nie jest przerośnięty snami o potędze i ma, wydaje mi się, racjonalny pogląd na sprawę.
Święta prawda niestety
_________________ Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Karol Bunsch
Pomógł: 28 razy Wiek: 44 Dołączył: 26 Maj 2018 Posty: 5169 Skąd: Georgetown, Ontario
Wysłany: 2021-12-28, 01:36:32
To się w głowie nie mieści. Wiadomo jak brzmi kontrakt z PZPN w takich okolicznościach? Mam nadzieję, że Boniek o to zadbał, zawsze miałem go za faceta z głową na karku. Jeśli nie, to pozostaje odwoływanie się do FIFA. Z drugiej strony nawet jeśli go zmuszą, to ciekawe jakie będzie zaangażowanie Sousy w pracę z polską kadrą.
Z polską kadrą to on już raczej nie popracuje. Nikt chyba na serio nie ma takiego pomysłu. Giełda nazwisk już działa.
Karol Bunsch
Okazuje się że Zołza może wcale nie zostać trenerem Flamengo. A jeśli nie zostanie, to sytuacja robi się jak u Barei normalnie.
Sousa poprosił o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron. PZPN się nie zgodziło, więc formalnie nie ma tematu. Sousa może powiedzieć, że się tylko spytał o możliwość rozwiązania umowy, a skoro Kulesza się nie zgodził, to on, Sousa, w związku z tym jest dalej trenerem i ma obowiązujący kontrakt.
I teraz to PZPN musiałby zrywać umowę żeby się go pozbyć, i oczywiście płacić odszkodowania.
Karol Bunsch
No właśnie są sprzeczne doniesienia, w południe czytałem że Jesus zrezygnował z dotychczasowego klubu, a Flamengo wolałoby jego niż Zołzę. Ale teraz czytałem że ponoć Zołza ma już podpisany kwit z Flamengo.
Co swoją drogą, chyba bardzo ułatwi sprawę PZPN-owi. Jeśli gość podpisał kwity dla nowego kluby będąc formalnie cały czas zatrudniony jako trener repr. Polski, to chyba da to się jakoś podciągnąć pod porzucenie pracy czy coś w tym guście.
Karol Bunsch
Pomógł: 28 razy Wiek: 44 Dołączył: 26 Maj 2018 Posty: 5169 Skąd: Georgetown, Ontario
Wysłany: 2021-12-29, 14:18:41
On już w Europie powoli jest niemile widziany, bo to nie pierwszy jego numer. Jeden z dziennikarzy zastanawiał sie też, dlaczego nie zatrudniają go w rodzinnej Portugalii.
Tak, czy inaczej: 320 tysięcy euro kary ma do zapłacenia na rzecz PZPN. Tylko co to jest w porównaniu do sum, jakie panują w piłkarskim świecie? Polski związek ledwo tę kwotę zauważy, a Sousa odrobi ją w kilka miesięcy.
_________________ Drużyna 2
Ostatnio zmieniony przez Bóbr Mniejszy 2021-12-29, 16:49, w całości zmieniany 1 raz
Chemas Forumowy Badacz Naukowy Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.