A co sądzicie o występie naszych?
Czy zmiana trenera coś dała? Czy z Brzęczkiem byłoby lepiej?
Patrząc na całokształt dokonań odchodzącego prezesa Bońka, to mamy w przypadku naszej piłki prawie wyłącznie klęski, niekiedy żenujące, szczególnie w wydaniu klubowym, gdzie spadliśmy już na samo dno (a Boniek na odchodne nie wiedzieć czemu ligę powiększa, czego skutkiem może być tylko jeszcze niższy jej poziom).
W wydaniu reprezentacyjnym, z wyjątkiem EURO 2016, także bez sukcesu, owszem kwalifikowaliśmy się na imprezy główne, ale pamiętajmy, że jeszcze niedawno na EURO grało 16 drużyn, obecnie 24. Natomiast same imprezy to pasmo klęsk i rozczarowań.
Tylko teraz pytanie, z czego to wynika? Bo piłkarzy generalnie mamy niezłych, a niektórych bardzo dobrych.
(Mówię o piłce reprezentacyjnej, a nie klubowej, jakby co. Bo z klubowąto wiadomo - ci naprawdę dobrzy nie graja w polskich klubach.)
_________________ Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
"Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie."
Karol Bunsch
_________________ Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
"Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie."
Karol Bunsch
Pomógł: 21 razy Wiek: 44 Dołączył: 26 Maj 2018 Posty: 4739 Skąd: Zduńska Wola/Georgetown
Wysłany: 2021-06-24, 16:34:28
Nie śledzę wydarzeń klubowych, tudzież ligowych, natomiast czy z Brzęczkiem byłoby lepiej? Byłem przeciwny zmianie selekcjonera przed Euro, ale zdaje się wynikły tam duże nieporozumienia między Brzęczkiem, a głównie Lewandowskim. Również chyba atmosfera mocno siadła, więc skoro Boniek zdecydował o zmianie trenera tak późno (za późno), to naprawdę musiało cos nie grać. Ale nie wydaje mi się, że z "Wujem" byłoby lepiej, zresztą to już zamknięty temat.
Pomógł: 55 razy Wiek: 60 Dołączył: 01 Gru 2012 Posty: 10333 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-06-24, 22:49:07
No nie, panowie, bez przesady. Poza meczem ze Słowacją było przynajmniej bez obciachu. Można przegrać, jak w meczu ze Szwecją, gdzie wszystko się ważyło do ostatniej chwili. Kiedy się goni wynik, to trzeba się odsłonić, no i...
Paulo Sousa jest znakomitym selekcjonerem. Nie miał za wiele czasu, ale jednak zrobił bardzo dużo. Nie jest asekurantem jak Mr B. gra odważnie, ryzykuje.
Pamiętacie jak cudownie było i słodko kiedy pierwsi w Europie zakwalifikowaliśmy się do Mundialu w Japonii-Korei Płd.? Mieliśmy pakę jak nigdy... Już byliśmy w ogródku, już witaliśmy się z gąską...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.