Dokładnie chodziło mi o Górki Wschodnie, a miejsce to jest jednym z prawdopodobnych miejsce, gdzie cumował jacht Beatrix Mendozy w Niewuidzialnych.
Berto wspomniałaś o tym w Przewodniku
Jednakże zdaję sobie sprawę, że zdjęcie pierwsze było bardzo mylące i trudne.
Poza tym sam nie jestem tego pewien, bo to nie od strony morza
Ale zabawa była i myślenia kupa
Ostatnio zmieniony przez Chemas 2023-01-16, 11:30, w całości zmieniany 1 raz
Berta von S. Administratorka Wspomagająca nienackofanka
Pomogła: 161 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32398 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-01-17, 23:19:22
Chemas napisał/a:
aman napisał/a:
Górki Wschodnie
Dokładnie chodziło mi o Górki Wschodnie, a miejsce to jest jednym z prawdopodobnych miejsce, gdzie cumował jacht Beatrix Mendozy w Niewuidzialnych.
Berto wspomniałaś o tym w Przewodniku
Jednakże zdaję sobie sprawę, że zdjęcie pierwsze było bardzo mylące i trudne.
Poza tym sam nie jestem tego pewien, bo to nie od strony morza
Ale zabawa była i myślenia kupa
Uff... już się bałam, że to jakieś miejsce, w którym byłam i zapomniałam...
Górki oglądałam tylko na zdjęciach, bo już tam nie dałam rady dojechać. Zupełnie inaczej na tych "moich" zdjęciach wyglądały, majaczy mi się jakiś modernistyczny budynek.
aman napisał/a:
Ode mnie zatem, taki landszafcik.
Co to za miejsce?
Gdybym musiała coś typować, to obstawiłabym widok z Jezioraka z punktu w którym po lewej są Gierczaki, po prawej zatoka Zimny Kąt, a z tyłu półwysep Swale, bo takie jest moje pierwsze skojarzenie. Ale to oczywiście może być wiele innych miejsc z podobnym układem lądu i wody.
Gdybym musiała coś typować, to obstawiłabym widok z Jezioraka z punktu w którym po lewej są Gierczaki, po prawej zatoka Zimny Kąt, a z tyłu półwysep Swale, bo takie jest moje pierwsze skojarzenie. Ale to oczywiście może być wiele innych miejsc z podobnym układem lądu i wody.
Pochylić się musiałem głębiej nad geografią Jezioraka i wskazanymi nazwami, żeby samemu się tam odnaleźć
Punkt obrazowania bardziej na północ przesunięty. Na wieżę w Siemianach się wspiąłem i poczyniłem kilka fotek. Na pierwszym planie Lipowy będzie chyba zatem Ostrów, a Gierczaki w tle na końcu, że tak to określę.
Jako obrazkodawca odpowiedź w pełni zatwierdzam, bowiem w granicach wskazania nazwy jeziora się mieści
Gratuluję wyczucia
Ujęcie szerokim kątem palnięte dołączam.
###
p.s.
Przy okazji odnotowałem, że moje tego typu zagadki bazujące na zdjęciach własnych nie będą zbyt tajemnicze. Bowiem zwyczajowo, mam włączone wszelkie znaczniki lokalizacji i po wyświetleniu takiej fotki właściwości, pięknie się koordynatami przedstawiają
IMG_20221001_130007 (Średni).jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 295,99 KB
_________________ Drużyna 5
-----
AMaN
Ostatnio zmieniony przez aman 2023-01-18, 08:22, w całości zmieniany 3 razy
zwyczajowo, mam włączone wszelkie znaczniki lokalizacji i po wyświetleniu takiej fotki właściwości, pięknie się koordynatami przedstawiają
Można je łatwo usunąć, nawet online. Przesyłasz i zapisujesz obraz z usuniętymi danymi.
Pomogła: 161 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32398 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-01-21, 23:31:07
aman napisał/a:
Pochylić się musiałem głębiej nad geografią Jezioraka i wskazanymi nazwami, żeby samemu się tam odnaleźć
Punkt obrazowania bardziej na północ przesunięty. Na wieżę w Siemianach się wspiąłem i poczyniłem kilka fotek. Na pierwszym planie Lipowy będzie chyba zatem Ostrów, a Gierczaki w tle na końcu, że tak to określę.
Jako obrazkodawca odpowiedź w pełni zatwierdzam, bowiem w granicach wskazania nazwy jeziora się mieści
Gratuluję wyczucia
Wyczucie średnie, skoro się walnęłam o przeszło 2km. Dobrze chociaż, że kierunek ujęcia się mniej więcej zgadza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.