Berta von S. Administratorka Wspomagająca nienackofanka
Pomogła: 161 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32462 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-28, 10:41:57
Kozak napisał/a:
Berta wie, bo też tam była
I myślisz, że zapamiętałam, jak idą przewody po ścianie?
Domyśliłam się, że to Floriańska, bo z samochodzikowych miejsc odwiedziłeś ponoć ino to i Charzykowe, a na Charzykowe mi ta fota nie wyglądała.
Na Floriańskiej w Krakowie mieścił się zespół adwokacki, który przysłał Tomaszowi informacje o spadku. Wyspa Złoczyńców.
_________________ Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
"Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie."
Karol Bunsch
Wiedziałem że ta zabawa będzie będzie miała (przynajmniej dla mnie) walor edukacyjny. Floriańska/zespół adwokacki to szczegół. który mi całkowicie umknął. Będąc kiedyś w Krakowie szukałem raczej śladów "Podróży za jeden uśmiech" i Klossa. A garaż gdzie był SAM też znaleźliście? Dzięki.
To od razu od mnie zagadka (tym razem trochę trudniejsza).
Zdjęcie3458.jpg
Plik ściągnięto 85 raz(y) 66,21 KB
Ostatnio zmieniony przez Maj 2020-06-28, 22:41, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli ktoś chętny to w linku jest napisany na kolanie krótki programik wspomagający zasłanianie obrazków (programiści z forum proszeni są o niekomentowanie - ja programistą nie jestem ;)
Ale i tak trzeba zrobic zrzut ekranu, wykadrować i zapisać go do pliku - czyli muszę popracować nad Zasłaniaczem 2.0 ;)
Pomógł: 6 razy Wiek: 53 Dołączył: 12 Cze 2020 Posty: 1138 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-28, 22:40:01
bans napisał/a:
Jeśli ktoś chętny to w linku jest napisany na kolanie krótki programik wspomagający zasłanianie obrazków (programiści z forum proszeni są o niekomentowanie - ja programistą nie jestem ;)
Ale i tak trzeba zrobic zrzut ekranu, wykadrować i zapisać go do pliku - czyli muszę popracować nad Zasłaniaczem 2.0 ;)
To plik .exe, na forum nie można umieszczać takich załączników, stąd link.
Prosty sposób zasłaniania z użyciem irfanview:
1. otwieramy obrazek w irfanview
2. zaznaczamy myszką kawałek który ma być widoczny
3. wybieramy z menu Edit polecenie Cut - area outside of the selection
4. zapisujemy obrazek na dysku i ...
5. wrzucamy do wątku 'Jakie to miejsce samochodzikowe'.
Tak wyprodukowałem poniższy uzupełniający obrazek do tego wyżej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.