Wielki Bobr takze pojawial sie epizodycznie. Nawet taki Purtak, miss Kapitan czy Miczacy wilk byliby przed nim w kolejce do nominacji u mnie ;)
Przekonaliście mnie, to nie był dobry pomysł tworzyć tak kontrowersyjna listę, dlatego z trzeciej zabawy pucharowej zrezygnuję. Dokończmy tę edycję bohaterową tylko.
Ostatnio zmieniony przez Captain Nemo 2020-06-07, 13:30, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 10 Sty 2010 Posty: 19256 Skąd: Tam i z powrotem
Wysłany: 2020-06-07, 14:35:17
Mnie się zabawa podoba.
Cóż... nie ma tego, czy tamtego... tak Nemo wybrał. Dla mnie jedynie wybór 19 postaci to za dużo, ale przecież nie jest to obowiązkowe, można zaznaczyć mniej.
Nemo, nie przejmuj się, przynajmniej wywołałeś jakąś dyskusję
Pomogła: 167 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32571 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-07, 22:31:11
Captain Nemo napisał/a:
Przekonaliście mnie, to nie był dobry pomysł tworzyć tak kontrowersyjna listę, dlatego z trzeciej zabawy pucharowej zrezygnuję. Dokończmy tę edycję bohaterową tylko.
Dobry, przynajmniej jest na co ponarzekać.
Jak trzeciej obiecanej zabawy nie wrzucisz, to Cię będę nękać esemesami.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 22 Sie 2017 Posty: 2805 Skąd: Wyspy Pacyfiku
Wysłany: 2020-06-08, 01:10:03
Captain Nemo napisał/a:
Wielki Bobr takze pojawial sie epizodycznie. Nawet taki Purtak, miss Kapitan czy Miczacy wilk byliby przed nim w kolejce do nominacji u mnie ;)
To są wszystko duperele, ale że nie ma Kapitana Petersena
A tak między nami Kapitanami nie ma co się obrażać, tylko trzeba sprawę przemyśleć jeśli tyle osób ma zastrzeżenia. "Jeśli jedna osoba mówi ci, że jesteś pijany, możesz to zignorować. Jeśli wszyscy dookoła ci to mówią, to idź do domu i połóż się spać" taka mądrość ludowa wydała mi się adekwatna
Pomysł bardzo dobry tylko z taką korektą: Propozycje, po 10 szt. ma prawo zgłosić każdy forumowicz (nie musi być po 3 z każdej książki) Potem wszystkie propozycje poddaje się pod głosowanie i nikt nie będzie miał pretensji że jego bohater nie został uwzględniony.
Była ankieta na ulubioną scenę w ten sposób skonstruowana i nikt nie miał pretensji że jego propozycja nie była poddana pod głosowanie.
_________________ Drużyna 5
Kynokephalos Moderator Członek Kapituły Samochodzikowej Książki Roku
Pomógł: 127 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Posty: 6603 Skąd: z dużego miasta.
Wysłany: 2020-06-08, 05:17:28
Kpt Petersen napisał/a:
"Jeśli jedna osoba mówi ci, że jesteś pijany, możesz to zignorować. Jeśli wszyscy dookoła ci to mówią, to idź do domu i połóż się spać"
Żarty żartami, ale "wszyscy dookoła" mówią każdy coś innego.
A Captain napisał: "ktoś musiał dokonać wstępnej selekcji i gromy ciskajcie we mnie ". Więc wysłucha (wszak po to jest wątek, żeby sobie o postaciach pogadać), gromy przyjmie, ale swoje zdanie ma.
Kpt Petersen napisał/a:
Propozycje, po 10 szt. ma prawo zgłosić każdy forumowicz (nie musi być po 3 z każdej książki) Potem wszystkie propozycje poddaje się pod głosowanie i nikt nie będzie miał pretensji że jego bohater nie został uwzględniony.
Dobry pomysł. I taką zabawę też sobie pewnie kiedyś zrobimy. Każda "liga" ze swoimi odmiennymi zasadami ma trochę inną dynamikę, cząstkowe wyniki i niespodzianki.
Pozdrawiam,
Kynokephalos
_________________ Wonderful things...
Zwycięzca rywalizacji rowerowej w 2019 r.
Captain Nemo Fanatyk Samochodzika Szef rywalizacji fotograficznej
Ja się nie obrażam, tylko poddaję pod swoją rozwagę sens kolejnej ankiety, nie z obrazy czy żalu ale z powodu że nie dogodzę każdemu, a chciałbym.
Jeśli chodzi o postać Petersena to niby kogo miałby wykopać ze składu ? Karen jest nie do ruszenia, Kozłowski o wiele barwniejsza postać. Nawet Anka jest ciekawsza bo Petersen tylko chodzi i przytakuje Karen . Pamiętajmy że chciałem się ograniczyć do 3 postaci....
Jeśli chodzi o postać Petersena to niby kogo miałby wykopać ze składu ? Karen jest nie do ruszenia, Kozłowski o wiele barwniejsza postać. Nawet Anka jest ciekawsza bo Petersen tylko chodzi i przytakuje Karen . Pamiętajmy że chciałem się ograniczyć do 3 postaci....
Słusznie, Kapitan P. jest akurat postacią mocno drugoplanową i w sumie bez fajerwerków.
"Jeśli jedna osoba mówi ci, że jesteś pijany, możesz to zignorować. Jeśli wszyscy dookoła ci to mówią, to idź do domu i połóż się spać" taka mądrość ludowa wydała mi się adekwatna
Inna natomiast mądrość ludowa mówi:
"Ludzie ! jedzmy g...no, tysiące much nie może się mylić"
...a jednak
Helena
Cagliostro
Zenobia
Pan Anatol
Anka
Kuryłło
Bigos
Harcerze (zbiorowo)
Karen
Marta
Bajeczka
Krwawa Mary
Batura
Milady
Dyrektor Marczak
Winnetou
Zarządzam jednodniową szybką dogrywkę o ostatnie premiowane miejsce pomiędzy Pilarczykową i Panną Wierzchoń
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.