Całe życie podziwiam Panią od muzyki kolargolowej.
Do delfina muzykę napisał Pan Legrand, cokolwiek to znaczy po francusku.
Przy scenie rozstania z "Parasolek" z jego muzyką płaczę niezmiennie i staram się unikać tego filmu:
Ostatnio zmieniony przez Muzygog 2019-10-21, 15:06, w całości zmieniany 1 raz
Muzykę do serialu skomponowali Mireille (odc. 1-27) i Jean Michel Defaye (odc. 28-53).
A która jest lepsza?
Nie wiem. Nie znam tego Pana.
W "liście płac" zawsze widziałem Panią Mireille i podejrzewam ją o same dobre rzeczy.
Wysłany: 2019-10-21, 20:59:20
Gratulacje dla zdobywców sześciopaków! I dla tych, co niewiele mniej odgadli też.
She napisał/a:
A wiecie, że ja do dziś się zastanawiam, czy on jest Colargol czy Coralgol.
A ja tego Colargola (skopiowałem z wyników, aby było dobrze...), to chyba znielubię - też zawsze miałem problem z tym, jak on się dokładnie nazywa, a teraz jeszcze panoszy się po całym konkursie...
A co do Kiwaczka, to pamiętam tylko przemówienie... ale za to całe: Budowaliśmy, budowaliśmy i wybudowaliśmy.
_________________ Drużyna 3
Ostatnio zmieniony przez Pierre Tendron 2019-10-21, 22:29, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 167 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32570 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-10-21, 23:16:39
Pierre Tendron napisał/a:
She napisał/a:
A wiecie, że ja do dziś się zastanawiam, czy on jest Colargol czy Coralgol.
A ja tego Colargola (skopiowałem z wyników, aby było dobrze...)
A ja kilka razy sprawdzałam, jak się go pisze.
Szara Sowa napisał/a:
A tym co wysłuchali bajkę o krokodylu szczerze gratuluję!
Tego krokodyla to ja akurat rozpoznałam przy pierwszym słuchaniu. To znaczy nie pamiętam kompletnie bajki, ale znam piosenkę, wiec sobie wygooglałam, skąd ona.
Problem miałam z cholernym Coralgolem/Colargolem, bo do niczego mi ten kawałek nie pasował. Ale przejrzałam poprzednie rundy i zauważyłam, że wszędzie jest Coralgol, więc uznałam, że i tu musi być. No to przesłuchałam sobie dwie składanki z jego przebojami, faktycznie niezłe.
Muzygog napisał/a:
Wszystkich Was cierpliwie wyłapię i każdemu kupię ciastko.
Ciastko dobra rzecz, ale wolałabym następny konkurs. Akurat się wciągnęłam, a Ty kończysz... Rozumiem, że bajki już wyeksploatowaliśmy, ale może (jak odsapniesz) coś nowego byś wymyślił - np. muzyka z PRL-owskich komedii czy cóś w tym stylu.
_________________ Drużyna 5
Ostatnio zmieniony przez Berta von S. 2019-10-21, 23:18, w całości zmieniany 1 raz
przesłuchałam sobie dwie składanki z jego przebojami, faktycznie niezłe.
Muzyka jest w okropnej jakości. Gdyby wyobrazić sobie te nagrania zrobione współcześnie...
Kolargolowe dzieła pani Mireille są absolutnie perfekcyjne, choć na te pokraczne lalki nie mogę patrzeć.
Ostatnio zmieniony przez Muzygog 2019-10-22, 08:16, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.