Nie warto zakładać nowego wątku.
Mało samochodzikowy temat.
Dobranocki to moja specjalność, a szczególnie muzyka dobranockowa.
Zdarza się że grywam bajkowe melodyjki dla znajomych. Bezcenny jest obraz ich twarzy, gdy próbują sobie przypomnieć z jakiej to jest bajki. Wszyscy to znają, nucą sobie, ale nikt nie wie co to jest.
Dlatego, gdy zobaczyłem Kynowe nutki od razu wiedziałem że to Gucio z Cezarem.
Pamiętacie czeską serię pt Bajki z Mchu i Paproci? Żwirek i Muchomorek.
Ta bajka zapewne coś w moim życiu znaczy.
Występowała tam łasiczka Emilka. Pod wpływem tej bajki dałam mojej córce na imię EMILIA.
Jak się o tym córka dowiedziała to się wkurzyła. To w sumie nieważne, bo i tak mówimy do niej Misia. A ona chciała w dzieciństwie mieć na imię Sandra
Też tak uważam Zresztą córka już zaakceptowała swoje imię.
Być może nadając jej to imię podświadomie chciałam, zeby była taka miła i sprytna jak ta łasiczka
W tym miejscu pozdrawiam Bertę
Pomógł: 47 razy Wiek: 57 Dołączył: 01 Gru 2012 Posty: 9596 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-10-01, 22:48:05
alchemia napisał/a:
Pamiętacie czeską serię pt Bajki z Mchu i Paproci? Żwirek i Muchomorek.
Ta bajka zapewne coś w moim życiu znaczy.
Występowała tam łasiczka Emilka. Pod wpływem tej bajki dałam mojej córce na imię EMILIA.
Jak się o tym córka dowiedziała to się wkurzyła.
Dobrze, że nie zapadła Ci w pamięć bajka "Makowa panienka"...
Nie pamiętam Emilki z "Bajek z mchu i paproci", ale też bardzo lubię to imię; m. in. jestem posiadaczem siostry ciotecznej Emilii.
_________________ Z 24
Berta von S. Administratorka Wspomagająca nienackofanka
Pomogła: 136 razy Wiek: 49 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 30099 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-10-02, 22:19:57
alchemia napisał/a:
W tym miejscu pozdrawiam Bertę
A dziękuję! I również pozdrawiam!
Bo jestem miła i/lub sprytna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.