Nigdy, poza paroma osobami (Fibak, Radwańska irp.), nie byliśmy silni w tej dyscyplinie sportu. A tymczasem całkiem dobrze się zaczęło dziać Już nie będę wspominał i Idze, bo wszyscy wiemy o kogo chodzi. Ale...
Zaczął się szlem wielki, czyli na razie Wimledon!
Jest Hubert Hurkacz, który chyba jutro będzie walczył ze słynnym Serbem Novakiem Djoković'em. Serb wypowiedział się w pełnych superlatywach na temat przeciwnika i bardzo mi się to podobało.
Magda Linette niestety odpadła, ale będzie dzisiaj walczyć w deblu.
No i Iga.
Moim zdaniem w tenisie polskim robi się coraz lepiej
A jeszcze dzisiaj usłyszałem, że Wozniacki ma wrócić do tego sportu. Podobno ostro trenuje.
Ja kiedyś miałem podobne podejście do tego sportu, ale jak zaczęły się sukcesy Igi, zacząłem się interesować. Okazuje się, że ten sport może być pasjonujący. Trzeba tylko trochę wniknąć w zasady i nazewnictwo. Mam paru znajomych, którzy sobie "grywają" w tenisa. Specjalnie w cudzysłowie. Z ich relacji wiem, że to nie takie halo! Bardzo wyczerpujące fizycznie.
Generalnie wciągnąłem się. Załapałem bakcyla.
A jakoś do hokeja i koszykówki nie mogę
Może za rok będzie Wimbledon w zasięgu Igi.
Natomiast bardzo spodobał mi się Hubert Hurkacz. W końcu walczył z magicznym Djokoviciem, a mistrz miał z nim sporo problemów, o czym świadczą dwa wymuszone przez Huberta tie-breaki.
Poza tym chłopaki się znają i mają do siebie wielki szacunek. Mecz mi się bardzo podobał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.