Ja zrobiłem 53/60 ale połowa książek z tego quizu to nie są książki z mojego dzieciństwa a niektóre (np. dzieci z B.) były książkami z dzieciństwa, do których nigdy nie wróciłem i z racji wieku raczej nie pamiętam.
Wysłany: 2018-10-22, 12:18:24
Yvonne napisał/a:
Ale zaintrygowały mnie dziewczynki ustawiające się w rzędach. Też tego nie znam. Muszę poszukać co to jest.
Ja to trafiłam, bo młodsze pokolenie oglądało dobranockę z dziewczynką na francuskiej pensji (chyba). Ale właśnie przez kilka takich pytań trudno określić, o czyje dzieciństwo chodzi autorom quizu.
Ale właśnie przez kilka takich pytań trudno określić, o czyje dzieciństwo chodzi autorom quizu.
O niczyje. Tzn. tam jest jeden wielki misz-masz. Prawdopodobnie robią to bardzo młodzi ludzie, dla których ich rodzice pochylają się już nad grobem i wszystko co było przed nimi łączą w jedno - "czyjeś dzieciństwo". Tak się zdarzało już w wielu quizach o bliskiej przeszłości - dobranocki, przedmioty codziennego użytku itd. Dla nich nie ma różnicy czy były to lata 70, 80 czy 90 a w rzeczywistości jeśli ktoś miał dzieciństwo w latach 70tych to w 90 był dorosłym człowiekiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.