Pomogła: 11 razy Dołączyła: 05 Maj 2013 Posty: 274 Skąd: Polska
Wysłany: 2016-09-28, 15:29:18 139. Spadek księcia Światopełka
W sprzedaży od 4 października
Spadek księcia Światopełka - Andrzej Irski
Krzysztof Płatek, stażysta w Ministerstwie Kultury i Sztuki, dowiaduje się, że nie może liczyć na stały etat, musi więc rozejrzeć się za inną pracą. Nieoczekiwanie w sukurs przychodzi mu poznana przed rokiem Alice, obecnie wicedyrektorka agencji detektywistycznej w Antwerpii. Proponuje wyjazd na Suwalszczyznę. W wyprawie Krzysztofowi towarzyszy Kinga Domańska, właścicielka starego uaz-a o imieniu Szarik. Oboje mają zainteresować się rzekomym skarbem księcia Tomasza Bogumiła Jana Światopełka-Mirskiego, niegdyś właściciela dworu w Starej Hańczy. Na miejscu okazuje się, że gruszek w popiele nie zasypiają również tajemniczy konkurenci. Kto wygra ten wyścig i czy skarb naprawdę istniał?
Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 6880 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie
Wysłany: 2017-01-02, 17:59:49
Bardzo przyjemna książka. Fajnie się czyta!!! Znacznie lepsze od Klątwy Jaćwingów:) Myślę, że "Spadek..." może daleko zajść w konkursie na najlepszą książkę samochodzikową 2016 roku
A wiem, że stać Cię na znacznie więcej!
Solidna powieść, aczkolwiek bez fajerwerków. Co prawda rozkręca się powoli ale pod koniec jest już zupełnie ok. Liczne, ciekawe nawiązania do obecnej sytuacji politycznej. Zakończenie i sympatyczne i nietypowe.
Niestety nadal za dużo o jedzeniu i piciu oraz o różnych alkoholach. Akcja bywa przesadnie powolna.
Moją ocenę podnosi to, że podczas mojego pobytu na Suwalszczyźnie, akurat przemknąłem przez wiele opisanych tam miejsc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.