Pomógł: 2 razy Wiek: 56 Dołączył: 15 Sie 2022 Posty: 617 Skąd: Berlin
Wysłany: 2022-08-28, 20:21:24
Minęło już sporo czasu a kalamburu jak nikt nie rozwiązał, tak nie rozwiązał.
Nie wierzę, by nie było na tym forum bystrego, który by go nie "rozwalił". Myślę, że większą przeszkodą jest ewentualna myśl, że benasek coś pokręcił lub na kalamburach się nie zna.
Dlatego delikatnie chcę dać do zrozumienia, że według wszelkich znaków na niebie i ziemi znam się, ale nie do mnie już ta ocena.
Wspomniany kalambur:
Coś z nabiału pukaj
Wśród kotów go szukaj
należy rozwiązać w ten sposób:
Znaleźć coś z nabiału (jakiś produkt z tej kategorii produktów spożywczych i dodać do niego synonim słowa pukaj. (Bez żadnych ewentualnych sprośnych znaczeń )
Powinna nam wyjść nazwa zwierzęcia z rodziny kotów.
Może tym razem komuś się uda ...
Chemas Forumowy Badacz Naukowy Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej
Pomógł: 2 razy Wiek: 56 Dołączył: 15 Sie 2022 Posty: 617 Skąd: Berlin
Wysłany: 2022-08-28, 22:30:37
No przecie, że serwal. Brawo!
Zastanawiam się, czemu ten serwal czekał 9 dni na swoje odkrycie...
Tradycyjnie zadajesz kalambur Chemasie. Podobno jak w tydzień nie dasz rady, przyjdą z pomocą i pomogą.
W tym czasie pozwolisz, że w nagrodę Ci naleję
_________________ Drużyna 1
Chemas Forumowy Badacz Naukowy Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.