Pomógł: 113 razy Dołączył: 06 Wrz 2014 Posty: 13701 Skąd: Niemcy
Wysłany: 2017-02-08, 07:27:28
Mamy pierwsze właściwe odpowiedzi. Osoby na zdjęciu mają z Niemcami, ale i Polską do czynienia. W czasie gdy powstało zdjęcie jak widać coś je łączyło, mało kto jeszcze ich znał, co wkrótce miało się zmienić. Jeden z nich zyskał sławę światową, a drugi stał się celebrytą pierwszej rangi w niemieckojęzycznych krajach - z zupełnie różnych przyczyn jednak.
Berta von S. Administratorka Wspomagająca nienackofanka
Pomogła: 161 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32398 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-02-08, 11:21:07
John Dee napisał/a:
Mamy pierwsze właściwe odpowiedzi. Osoby na zdjęciu mają z Niemcami, ale i Polską do czynienia. W czasie gdy powstało zdjęcie jak widać coś je łączyło, mało kto jeszcze ich znał, co wkrótce miało się zmienić. Jeden z nich zyskał sławę światową, a drugi stał się celebrytą pierwszej rangi w niemieckojęzycznych krajach - z zupełnie różnych przyczyn jednak.
Starszego pana kojarzę. Ale twarz młodszego/młodszej nic mi nie mówi.
Pomógł: 113 razy Dołączył: 06 Wrz 2014 Posty: 13701 Skąd: Niemcy
Wysłany: 2017-02-09, 20:59:40
Rozwiązanie: Ulrike Meinhof i Marcel Reich-Ranicki.
Milady odgadła jako pierwsza, a następnie Kynokephalos.
Zacytuję, co Milady o nich znalazła: "Była pierwszą osobą w RFN po tym jak przybyliśmy z Polski do Niemiec Zachodnich w 1958 , która spytała o mój pobyt w Getcie Warszawskim. Spotkaliśmy się wówczas w kawiarni Funkeck w Hamburgu. Na koniec wywiadu, który trwał o wiele dłużej niż początkowo zaplanowano, Ulrike Meinhof miała łzy w oczach."
Berta von S. Administratorka Wspomagająca nienackofanka
Pomogła: 161 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32398 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-12-13, 19:51:15
Tu nic dawno nie było.
Retro nie mam, wiec nowe zdjęcie, ale zasada ta sama.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.