Pomógł: 55 razy Wiek: 60 Dołączył: 01 Gru 2012 Posty: 10337 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-04-04, 23:28:49
irycki napisał/a:
Z24 napisał/a:
Na pierwszym od lewej PS wygląda jak mechanik samochodowy-gej
Że gej, to się nie będę kłócił, ale dlaczego mechanik samochodowy?
Bo wygląda jakby był w kombinezonie, w którym wchodzi się pod wóz
Bardziej mi odpowiada wygląd PS jako coś w stylu boskiego Edwarda Foxa w roli Szakala, gdy rozbijał się tym ekstra wozem po Francji udając turystę. Tylko, że zamiast tweedowej marynarki PS miał skórzaną. Pod nią koszula i powiewający fontaź czy inną chustka lub golf w zimniejsze dni.
_________________ Z 24
Ostatnio zmieniony przez Z24 2017-04-04, 23:29, w całości zmieniany 1 raz
Kynokephalos Moderator Członek Kapituły Samochodzikowej Książki Roku
Pomógł: 121 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Posty: 6513 Skąd: z dużego miasta.
Wysłany: 2017-04-05, 06:33:14
Piratka napisał/a:
./redir/www.karolinasosnowska.com/branding/pan-samochodzik/
Co Wy na to?
www.karolinasosnowska.com napisał/a:
Lubię design z przymróżeniem oka
Pozdrawiam,
Kynokephalos
_________________ Wonderful things...
Zwycięzca rywalizacji rowerowej w 2019 r.
Berta von S. Administratorka Wspomagająca nienackofanka
Pomogła: 161 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32321 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-04-05, 21:37:05
Piratka napisał/a:
Co Wy na to?
Oj nie...
Ta komiksowa kreska kompletnie mi nie pasuje. I za dużo, w tym energii i dramaturgii. Mi się samochodziki kojarzą raczej z tajemniczością. Ale dla dzisiejszego nastolatka pewnie faktycznie dobre.
Zdecydowanie "Pan Samochodzik i Winnetou". Jest w tej okładce coś tajemniczego, a ta zieleń doskonale oddaje bliskość natury, z jaką spotykamy się w tym tomie.
PS Wierzcie lub nie, ale kiedyś czytałem Winnetou jako [winetou]. Całe szczęście bibliotekarka wyprowadziła mnie z błędu. A wszystko dlatego, że nigdy Winnetou się nie fascynowałem.
Z bialej chyba jednak Templariusze. I ze wzgledu na klimat ale tez jak ktos zauwazyl wehikul jest przedstawiony tak jak wedlug mojej ( i nie tylko ) wyobrazni powinien wygladac.
Podoba mi sie takze Zlota rekawica..
Sentyment do biale serii bierze sie u mnie stad, ze pierwsza ksiazka z serii byla Nowe przygody wlasnie z bialej serii. Prezent urodzinowy.....
Kolorowa jest moze i ciekawsza ale te sentymenty
Np Najbardziej z wydan Winnetou podoba mi sie taka zielona z niebieskim jeziorem posrodku...
Z koleji Tajemnica tajemnic ...swietna okladka z Protem utrzymana w kolerze lekko pomaranczowym... itd
Ostatnio zmieniony przez Protoavis 2020-02-04, 20:19, w całości zmieniany 2 razy
Zdecydowanie Winnetou.
Nie tylko daltego, iż wilelkim fanem literatury o Dzikim Zachodzie jestem (especially May, Sat-Okh i Wernic), ale kojarzy się też z jedną z najbardziej zabawnych sytuacji w książce: kiedy Winnetou z Szarym Wilkiem przemykają ukradkiem przez jedyny oświetlony odcinek przed klubokawiarnią i sekretarka ich akurat obczaja. Potem zaś mówi Purtakowi, że indianie przybyli go oskalpować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.