Wysłany: 2012-11-08, 20:37:07 Bohater literacki lub filmowy
Proponuję nową zabawę - trzeba odgadnąć postać literacką lub filmową, dobrze byłoby, gdyby była ona znana, mija się chyba z celem zadawanie zagadki, która jest oparta na jakiejś niszowej powieści lub filmie kina niezależnego, które malo kto ogląda Zagadka może mieć postać opisu lub formę obrazkową, nie może to byćfragment filmu (link do youtuba itp.) czy piosenki, chyba, że w postaci tekstu.
Uwaga - ma to być postać fikcyjna (na tyle na ile się da)
Skoro rzuciłem pomysł, to zadaję, na początek łatwo:
Skrzywdzony i sponiewierany, ale odbił się od dna (i to wysoko), dzięki spotkaniu z pewnym księdzem w dość nieciekawym miejscu. Jest ikoną zemsty.
Ostatnio zmieniony przez Nietajenko 2014-07-10, 09:44, w całości zmieniany 4 razy
Na skutek nieszczęśliwych przypadków ale też porywczości nierzadko walczył będąc po niewłaściwej stronie. Znał sztukę podchodzenia przeciwnika, artylerii ale umiał też żelazną ręką trzymać podkomendnych. Kto to?
Mimo, iż wszyscy o nim mówią, to nikt go nie widział. Jest tytułowym bohaterem książki w której w zasadzie "nie bierze udziału w akcji". Postać kojarzy się raczej pozytywnie (choć nie do końca za swoje zasługi).
Ostatnio zmieniony przez Stefanmalek 2012-11-09, 20:26, w całości zmieniany 1 raz
dobrze byłoby, gdyby była ona znana, mija się chyba z celem zadawanie zagadki, która jest oparta na jakiejś niszowej powieści lub filmie kina niezależnego,
A więc odpowiedź brzmi: Nie. To jest normalna postać z imieniem i nazwiskiem.
Wysłany: 2012-11-09, 21:25:57
To nie wiem....bo mam cały czas postać "Złego" przed oczami i nie chce mi się ten obraz zmienić.
No nie
A to dopiero!!! Typowa postać :drogi" , wciąż w podróży, pełnej niezliczonych przygód. Naiwny, szczery, niezdarny, ale niesamowicie sympatyczny. Trzeba przyznać, że także uparty.
Ekranizacja w odcinkach.
Kto to?
Niestety nie, choć pasuje. Tak mi przykro Szara Sowo
Moja wina, że nie podałem faktu, iż mój bohater najpierw występował w literaturze, i to bogato ilustrowanej, nim wszedł na ekrany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.