Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 6880 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie
Wysłany: 2012-12-04, 10:04:59
Czesio, jak ktoś chce kupić górę liści i ma zamiar wydać na to pieniądze, to ma takie prawo i nic Ci do tego. Dla Ciebie książki Niemirskiego są bezwartościowe, a ja je uwielbiam i mam zamiar je kupować i czytać
Ty masz swoje zdanie i mnie tez nic do tego Każdy robi to, co lubi.
Ostatnio zmieniony przez Michal_bn 2012-12-04, 10:16, w całości zmieniany 1 raz
Zaznaczyłem inną opcję, a ta opcja jest taka, że przeczytałem jedną kontynuację, spodobała mi się, i... nie zamierzam czytać innych. Serio. Przeczytałem tylko "Skarby Iławskiego Ratusza" ze względu na opis i zdjęcia okolic. I nie mam ambicji ruszać kolejnych kontynuacji.
_________________ "Czytanie dobrych książek jest niczym rozmowa z najwspanialszymi ludźmi minionych czasów" - Kartezjusz
Swego czasu przeczytałem dość sporą część kontynuacji, niektóre wydawały się dość strawne inne kojarzyły mi się z parodią literatury akcji. Nigdy jednak nie traktowałem ich jako "całości" z książkami Nienackiego, a raczej jako lepsze lub gorsze książki przygodowe.
Czytamy, prawie wszystkie. Oprócz P. I. Karst. Nie cierpię pisarek feministek z kompleksami, bo to wpływa i na styl i na treść. Jej książkę "Perły Ks. Daisy" ścierpiałem do 25 strony. Potem mnie odrzuciło . Dalej już nie mogłem. Już lepiej było z "Podziemiami Wrocławia" bo temat mi bliski ale trochę to naiwniutkie... Dla mnie królem kontynuatorów jest bez wątpienia Pilipiuk - Olszakowski.
_________________ Veritas Temporis Filia Est
Ostatnio zmieniony przez Peter 2020-09-26, 20:52, w całości zmieniany 1 raz
Chemas Forumowy Badacz Naukowy Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej
Jeszcze żadnej nie czytałem, ale z pewnością to nadrobię. Chociaż przeglądając forum nie spotkałem się z entuzjastycznym ich przyjęciem. Cóż, Pana Nienackiego nie da się wskrzesić niestety.
_________________ Tarasująca zazwyczaj chodnik hałaśliwa gromada
niechlujnie ubranych mężczyzn koło budki z piwem rozstąpiła się przede mną z ogromnym
szacunkiem. Mój avatar to licznik od Ferrari 410.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.