O dżizas, nie dotrwałem do końca. Co to jest? Jak patrzę na takie "dzieła", to jestem przekonany, że niektórzy przedstawiciele homo sapiens próbują z powrotem wdrapać się na drzewo przodków. Musowo będzie wojna.
I wyobraź sobie, że ten "artysta" prowadzi kanał na YouTube i ma już bez mała 400 udostępnionych klipów, których oglądalność waha się od kilku do kilkuset tysięcy. To koszmar i znak czasu. Tylko patrzeć, a będzie on gwiazdą tegorocznego festiwalu w Opolu.
Wysłany: 2017-05-22, 15:38:33
Nietajenko napisał/a:
von Dobeneck napisał/a:
O dżizas, nie dotrwałem do końca. Co to jest? Jak patrzę na takie "dzieła", to jestem przekonany, że niektórzy przedstawiciele homo sapiens próbują z powrotem wdrapać się na drzewo przodków. Musowo będzie wojna.
I wyobraź sobie, że ten "artysta" prowadzi kanał na YouTube i ma już bez mała 400 udostępnionych klipów, których oglądalność waha się od kilku do kilkuset tysięcy. To koszmar i znak czasu. Tylko patrzeć, a będzie on gwiazdą tegorocznego festiwalu w Opolu.
Aż się prosi o zacytowanie Stanisława Lema: "...dopóki nie skorzystałem z internetu, to nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów...". Co prawda, filmik ten ma więcej "łapek" w dół niż w górę, ale niewiele więcej... Co się dzieje z tym światem i z tymi ludźmi?
Kynokephalos Moderator Członek Kapituły Samochodzikowej Książki Roku
Pomógł: 120 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Posty: 6494 Skąd: z dużego miasta.
Wysłany: 2017-05-23, 05:36:34
Szara Sowa napisał/a:
Ponoć to ściema że to Lem tak powiedział...
A co do meritum: Nie natknąłem się nigdzie na ten (rzekomy?) cytat z Lema, ale jestem przekonany, że jeśli nie gdzie indziej to w "Bombie megabitowej" znajdzie się wyimek równoważny, chociaż może nie tak zwięzły.
Pozdrawiam,
Kynokephalos
_________________ Wonderful things...
Zwycięzca rywalizacji rowerowej w 2019 r.
Wysłany: 2018-05-07, 22:56:12
Nic nie jest w stanie zastąpić standardowego papierowego wydania.
W domu delektuję się czytając normalną książką.
Podczas wyjazdów z prozaicznej przyczyny to już czytnik Kindle.
Berta von S. Administratorka Wspomagająca nienackofanka
Pomogła: 161 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32398 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-05-08, 01:30:32
czart napisał/a:
Nic nie jest w stanie zastąpić standardowego papierowego wydania.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Kwi 2014 Posty: 259 Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-05-08, 19:30:24
Czytałem papier, potem czytałem z telefonu, dwa lata temu pod choinkę sprawiłem sobie InkBook Onyx i to je ono Zrobiłem sobie podstawkę żeby nie musieć trzymać w ręku. Zazwyczaj jak małżonka kupuje sobie jakąś wersję papierową to natychmiast ściągam wersję plikową, najlepiej w pdf-ie (nie bitmapa 1a tylko z osadzoną czcionką). Książki trzymam w chmurze w spółce z przyjaciółmi i kumplami, taki rodzaj spółdzielni bibliotecznej, na Google Drive. Łatwo to przeszukać, łatwo ściągnąć bezpośrednio do czytnika, łatwo dorzucić. Tak mi się dobrze czyta że za te dwa lata pochłonąłem już grubo ponad 100 pozycji.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 20 Lut 2017 Posty: 5898 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-05-09, 00:24:07
A propos ebooka, próbował ktoś komuś pożyczyć plik kupiony przez Amazona?! Ja poległam Kupiłam komuś w prezencie, ale okazało się, że mogę otworzyć go tylko osobiście... Na szczęście dzięki permanentnej inwigilacji Amazona sprzedawca wiedział, że plik był nieczytany i nie było problemu ze zwrotem...
Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 06 Wrz 2017 Posty: 2728 Skąd: z doskoku
Wysłany: 2020-02-07, 14:20:54
Od grudnia jestem posiadaczem czytnika (w prezencie dostałem jakiś starszy model Kindle). I tylko się utwierdziłem w przekonaniu, że wolę do czytania papierowe książki.
Pomógł: 18 razy Wiek: 44 Dołączył: 26 Maj 2018 Posty: 4458 Skąd: Zduńska Wola/Georgetown
Wysłany: 2020-02-08, 18:46:16
Też posiadam mały, zgrabny Kobo, ale ostatnio nie mam głowy do noszenia zbyt wielu sprzętów ze sobą, więc czytam na telefonie w aplikacji ReadEra. Bardzo wygodna do czytania w dzień i w nocy.
_________________ Drużyna 2
Chemas Forumowy Badacz Naukowy Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej
No to i coś napiszę w tym wątku. W ankiecie już nie mogę wziąć udziału, ale mogę wyrazić swoje zdanie. Generalnie czytam książki i jest to jakaś celebracja dla mnie. Podobnie jak nie korzystanie z internetu z innych urządzeń niż mój stary dobry skrzynkowiec. Nie przeszkadza mi to, że jak jestem poza domem nie mam dostępu do internetu, po to właśnie jestem poza domem.
Oczywiste, że zdarzyło mi się przeczytać książkę w formie elektronicznej, ale to tylko pdf i oczy wiście na kompie stacjonarnym. Było to tylko jednak parę pozycji, których po prostu nie mogłem zdobyć w wersji papierowej, a zależało mi na przeczytaniu. Z samochodzikowych to wszystkie prequele (Pozwolenie czytam obecnie) i na przyklad Na tropie srebrnego kura po przerobieniu kupionego e-booka oczywiście na pdf.
Czytnika nie posiadam i nie zamierzam, ale wszystko może się zmienić, tym bardziej jak w przyszłości się okaże, że coraz trudniej o wersję papierową. Smartfonu i tabletu, jak również laptopu nie posiadam, więc tym bardzie odpada. Nawet nie wiem jak to się czyta. Na smartfonie kolegi raz próbowałem przeczytać jakiś tekst, który mnie interesował, ale tylko się nadenerwowałem i dałem sobie spokój.
Taki staromodny jestem
Wysłany: 2021-10-23, 18:39:39
Chemas@
Mam tak samo jak ty. I z papierem, i z korzystaniem tylko z komputera stacjonarnego, i z pdf-ami czytanymi z peceta..
Mam też od dwóch lat czytnik Kindle i przez ten czas przeczytałem na nim JEDNĄ książkę. To jest po prostu inne czytanie, na które się nie przestawiłem i już się raczej nie przestawię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.