Niektórzy reżyserzy, nie wytrzymując trudnej współpracy z Himilsbachem, zatrudniali profesjonalistów, dubbingujących niemożliwy do podrobienia sławny głos Jasia. Teraz twórca filmu „Szczęście, moje szczęście" Stanisław Manturzewski poszukuje ludzi, którzy ten sławny sznapsbaryton umieją naśladować . Jedną z takich osób - w ocenie samego Himilsbacha - nie był jego przyjaciel „Bene" Rychter, lecz zupełnie kto inny. „Pikawa mi wysiada. Nogi mam kiepskie i głos mi nawala. Jak mi całkiem wysiądzie, to będzie go pewnie podkładać Ewa Szykulska" - uważał.
Widzę, że ten remis to trzeba poważnie brać pod uwagę. Rozpoczęliśmy w Radzyniu całkiem ciekawą rozgrywkę. Już się cieszę na rzuty karne
Aldona [Usunięty]
Wysłany: 2012-06-05, 07:06:44
I znalazłam - głosu Karen użyczyła Janina Borońska.
Alex - 2010-07-19, 12:50
Jestem Wam winny odpowiedzi, kto uzyczyl glosu filmowej Karen.
Byla to Janina Borońska.
Szara Sowa - 2010-07-19, 13:13
No faktycznie, jak się dobrze wsłuchać w poniższy fragment (1-3 min) to rzeczywiście widać podobieństwo...
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Ostatnio zmieniony przez Szara Sowa 2012-06-05, 10:34, w całości zmieniany 2 razy
Nietajenko Forumowy Badacz Naukowy Ojciec dwójki dzieci
Alex - 2010-07-19, 12:50
Jestem Wam winny odpowiedzi, kto uzyczyl glosu filmowej Karen.
Byla to Janina Borońska.
Szara Sowa - 2010-07-19, 13:13
No faktycznie, jak się dobrze wsłuchać w poniższy fragment (1-3 min) to rzeczywiście widać podobieństwo...
- tak Aldonko, ale to nie koniec sensacji! Podobno nóg użyczyła też inna aktorka. O biuście nie wspomnę...
Oj, chyba Anka jednak wygra po takich wiadomościach...
Wysłany: 2012-06-05, 12:14:33
Aldona napisał/a:
jak się dobrze wsłuchać w poniższy fragment (1-3 min) to rzeczywiście widać podobieństwo... http://www.youtube.com/wa...feature=related
Rzeczywiście głos bardzo podobny. Ciekawe dlaczego Szykulską zdubingowano, czy chodziło o duński akcent u Karen ?
Iwmali [Usunięty]
Wysłany: 2012-06-05, 15:23:05
Przed chwilą doznałam prawie zawału serca...chciałam, po raz pierwszy zobaczyć kto grał filmową Ankę w Templariuszach i padłam z wrażenia. ./redir/www.filmweb.pl/pe...a+Marzec-152909
Nie wierzę do tej pory, że to ta aktorka grała rolę Anki, ja ją kojarzę tylko z Plebani... Patrząc na Ewę Szykulską, Alinę Janowską to jestem w stanie je bez problemu skojarzyć z tymi aktorkami z lat 70., niestety Grażynę Marzec to już zupełnie nie! Zmieniła się masakrycznie. Dobrze, że wybrałam Karen!
Pomógł: 48 razy Dołączył: 13 Sty 2013 Posty: 6778 Skąd: PRL
Wysłany: 2013-03-21, 20:51:49
Iwmali napisał/a:
Przed chwilą doznałam prawie zawału serca...chciałam, po raz pierwszy zobaczyć kto grał filmową Ankę w Templariuszach i padłam z wrażenia. ./redir/www.filmweb.pl/pe...a+Marzec-152909
Nie wierzę do tej pory, że to ta aktorka grała rolę Anki, ja ją kojarzę tylko z Plebani... Patrząc na Ewę Szykulską, Alinę Janowską to jestem w stanie je bez problemu skojarzyć z tymi aktorkami z lat 70., niestety Grażynę Marzec to już zupełnie nie! Zmieniła się masakrycznie. Dobrze, że wybrałam Karen!
A Pan Tomasz ciągle taki sam jak kiedyś
Moim zdaniem dość dobrze obsadzili role dziewczyn w Templariuszach. Właśnie odświeżam książkę, rok temu oglądałem serial i tak sobie mniej więcej je wyobrażałem.
Obie twarde, trudne do ujarzmienia, piękne kobiety. Szkoda, że tak trochę nie godne zaufania... Gdybym miał jeszcze jedno życie chętnie zostałbym aktorem Głos w sondzie oddałem losowo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.