Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Maj 2007 Posty: 1434 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2008-05-29, 17:20:12 Iga Karst "Egzamin z tajemnicy"
W księgarniach ukazała się autorska powieść Igi pt. Egzamin z tajemnicy wydana przez Wydawnictwo TELBIT. To pierwszy tom z sensacyjnej serii "Pierwiastek strachu". Krótkie streszczenie można przeczytać na stronie IGI
Ciekawe jak Iga sprawdzi się w tej roli bo jako autora samochodzików poradziła sobie bardzo dobrze
Ostatnio zmieniony przez TomaszNN 2008-05-29, 17:20, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Maj 2007 Posty: 1434 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2008-07-11, 19:48:03
W internetowym wydaniu Gazety Wrocławskiej ukazał się wywiad w którym Iga opowiada o swojej nowej książce oraz o planach wydawniczych. Wywiad można przeczytać TUTAJ
Wśród autorów piszących po Nienackim jest Pani jedyną kobietą. Uważa Pani, że Pan Samochodzik to lektura dla czytelniczek czy czytelników?
Na forum Pana Samochodzika dominują chyba mężczyźni. Ale wydaje mi się, że Pan Samochodzik jest tak samo dobrze odbierany przez czytelniczki i czytelników.
Bardzo dziękujemy. To znaczy, że dla pisarzy PS nasze forum (bo o jakim mogłaby mówić?) jest jakimś punktem odniesienia.
Przy okazaji - ładne zdjęcie, wrzucam je do swojej galerii, by zachować je dla potomnych.
Pomógł: 9 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 7256 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie
Wysłany: 2012-04-15, 14:58:32 Egzamin z tajemnicy (2008)
"Egzamin z tajemnicy" to pierwsza niesamochodzikowa powieść dla młodzieży autorstwa Igi Karst. Nie jest to zła książka, ale jakaś taka krótka. Myślę że można było pociągnąć akcję i dodać więcej wątków, bo tak mamy niecałe 200 stron pisanych dość pokaźną czcionką.
Fabuła na pierwszy rzut oka wydaje się banalna. Ktoś ukradł dzienniki ze szkolnego archiwum. Sprawę stara się wyjaśnić chłopak Majki, Filip. Jednak z tej banalności akcja z każdą kolejna stroną staje się coraz ciekawsza, czytelnik (czyli ja ) łapie się na tym, że zaczyna ona go wciągać. Mimo, że jest to książka dla młodzieży, to Iga Karst wprowadziła do fabuły coś, czego raczej w tego typu literaturze nie spotykamy zbyt często, mianowicie... morderstwo...
Podsumowując: można przeczytać, ale nic się nie stanie, jeśli nie zapoznacie się z tą lekturą.
Ostatnio zmieniony przez Michal_bn 2012-04-15, 14:59, w całości zmieniany 1 raz
"Egzamin z tajemnicy" to ostatnia z książek Igi Karst, która zalegała mi na półce. Po przeczytaniu trzech pozostałych, niechętnie po nią sięgałam, ale muszę przyznać, że miło mnie zaskoczyła. Jest zagadka, ciekawa akcja i nawet samochodzikowy akcent -jajecznica na śniadanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.