Pomógł: 30 razy Wiek: 44 Dołączył: 26 Maj 2018 Posty: 5730 Skąd: Georgetown, Ontario
Wysłany: 2023-05-30, 16:52:33
Nowe przygody... Kargula i Pawlaka!
Z tego co rozumiem, będzie to prequel, czyli domyślam się, że będą to czasy gdy Jaśko musiał uciekać za granicę.
./redir/www.eska.pl/cinem...-CsQS-n1Zu.html
Co ciekawe, reżyserem ma być Artur Żmijewski. Ciekawostka polega na tym, że jest i reżyser o tych samych personaliach, co znany aktor. I zastanawiam się, czy dziennikarz nie pomylił ich dwóch i nie dodał od siebie o tym debiucie
_________________ Drużyna 2
Chemas Forumowy Badacz Naukowy Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej
Co ciekawe, reżyserem ma być Artur Żmijewski. Ciekawostka polega na tym, że jest i reżyser o tych samych personaliach, co znany aktor.
Wychodzi na to, że nie pomylił i jest ten znany nam dobrze Artur Żmijewski z roli księdza Mateusza Dodam, że od jakiegoś czasu reżyseruje serie tego serialu.
A tak w ogóle, to nie specjalnie widzę tą produkcję. Może jestem przewrażliwiony
Zacytuję sam siebie z pewnego portalu filmowego:
"Jak ktoś bardzo chce, to wszystko można zepsuć. Są pewne tematy filmowe, których nie powinno się ruszać. Nie minie rok a dowiemy się, że jest uniwersum samych swoich, pojawią się sekwele, spin-ofy itp. Masakra. Mam jedno zdanie na ten temat. Zauważcie, że brak jest od jakiegoś czasu pomysłów na nowe historie filmowe. A jak już się pojawiają to coraz rzadziej."
Wysłany: 2023-05-30, 19:02:38
Chemas napisał/a:
Wychodzi na to, że nie pomylił i jest ten znany nam dobrze Artur Żmijewski z roli księdza Mateusza Dodam, że od jakiegoś czasu reżyseruje serie tego serialu.
Czyli jestem do tyłu, co mnie nie dziwi. Z "Ojcem Mateuszem" szczególnie
Tu przynajmniej podeszli do tematu ostrożnie. Nie ważą się na nakręcenie nowej wersji, tylko innych przygód.
Czyli jestem do tyłu, co mnie nie dziwi. Z "Ojcem Mateuszem" szczególnie
Nic dziwnego w końcu mieszkasz w Kanadzie, a należy dodać, że to nie jest jakiś wysokich lotów serial Poza tym ja się tym zajmuje niejako społecznie na pewnym portalu filmowym, więc raz na jakiś czas muszę być w temacie.
Ponieważ ja od rana duża czasu spędzam w domu, czasami sobie rzucę okiem na słynną już na całą Polskę niesamowitą przestępczość w tym biednym mieście Sandomierz i generalnie ogląda się całkiem nieźle. Oczywiście pod warunkiem, że przyjmie się jaką serial ma konwencję. A oglądam też dla towarzystwa z mamą.
Na temat reżyserii tego serialiku:
Reżyserów jest tam wielu, głównie Maciej Dejczer, który był od początku i potem po przerwach.
Od ostatnich serii pojawia się Artur Żmijewski, ale też nie we wszystkich.
Bóbr Mniejszy napisał/a:
Nie ważą się na nakręcenie nowej wersji, tylko innych przygód.
I całe szczęście! Taki prequel, to jednak jest duża wygoda, co do zastosowania własnych pomysłów, poza tym, ponieważ są to lata młodości bohaterów, można sobie pozwolić na w miarę dobranych aktorów. Wiadomo, że w dzisiejszych czasach nikt nie zastąpi Wacława Kowalskiego i Władysława Hańczę.
Wysłany: 2023-05-31, 04:41:25
Chemas napisał/a:
Nic dziwnego w końcu mieszkasz w Kanadzie, a należy dodać, że to nie jest jakiś wysokich lotów serial
Paradoksalnie, w dobie kaset wideo (czyli w moim przypadku lata circa 1999 - 2010) to był rodzinny rytuał: wyprawa co tydzień do polskiej księgarni i wypożyczenie tamże kaset wideo z kolejnymi odcinkami. Złotopolscy, Plebania, Samo życie, początkowo także Klan... prawa autorskie przemilczmy, to nie ten wymiar
A spróbowałbyś nie zadzwonić wcześniej - na 99% nowych odcinków nie było, bo nie zarezerwowałeś
Z czasem pojawiła się TVPolonia na satelicie i Ojciec Artur właśnie. Ale tylko kilka pierwszych sezonów, człowiek zwyczajnie nie nadążał za tym tempem.
Choć u nas nie chodziło tylko o kolejne przygody dr Lubicza, czy księdza Mateusza. Chodziło o podglądnięcie jak w tym roku wygląda Polska... M.in. to właśnie z tego serialu dowiedziałem się, że radiowozy już nie są niebieskie/granatowe, tylko takie srebrne
Nie mówiąc o nowym pokoleniu aktorów, gdzie hitem był serial "39 i pół".
Dobra, bo u mnie wieczór i wspomnienia, a u Was rano, kawa i nie czas na pierdoły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.