Mateusz poszedł z Ryśkiem do kina na nowego "Klossa", ciekawa jestem jego wrażeń.
A Ty nie poszłaś?
Ja poszedłem.
Film wyraźnie niskobudżetowy. Do tego stopnia, że sceny z Berlina'75 są kręcone w Warszawie na Mazowieckiej z widocznymi w tle pomarańczowymi oknami hotelu Victoria.
Kot zupełnie nie nadaje się na Klossa - po pierwsze nie umie mówić, po drugie nie jest tak elegancki jak Mikulski. Bardziej nadaje się na ciotowatego ojca rodziny z Niani w Nowym Jorku niż oficera hitlerowskiego wywiadu.
Adamczyk to zupełnie inna półka. Mimo tego, że jest, w porównaniu z Karewiczem, nikczemnej postury, to odtwarza rolę Brunnera całkiem nieźle.
Bardzo mi się podobał Olbrychski ale to też jest inna półka.
Intryga - Kloss i Brunner w poszukiwaniu bursztynowej komnaty - słabiutka. Teraz tak sobie pomyślałem, że lepiej było wykorzystać którąś z 'niemieckich' historii Pana Tomasza :-)
Ogólnie na 1000% nie kupię ani nie ściągnę z sieci - z mojego punktu widzenia nie jest to film, który warto mieć aby kiedyś jeszcze obejrzeć. Sądzę, że jest kilka innych filmów, na które można wydać pieniądze.
Wysłany: 2012-03-18, 20:42:02
PawelK napisał/a:
Szara Sowa napisał/a:
Czyli ogólnie nie polecasz?
Ogólnie na 1000% nie kupię ani nie ściągnę z sieci - z mojego punktu widzenia nie jest to film, który warto mieć aby kiedyś jeszcze obejrzeć. Sądzę, że jest kilka innych filmów, na które można wydać pieniądze.
Nie powiem, czuję się niepocieszony bo wybierałem się na ten film.
Moi panowie też nie byli zachwyceni filmem, szczególnie grą Kota, tak jak i Paweł, on wg nich tam nie pasował. Mateusz stwierdził, że film jest taki 50 na 50%, czyli pół w miarę do obejrzenia, a drugie pół do zupy! Matiemu bardziej podobał się ten wątek z Mikulskim i Karewiczem.
Ja sobie właśnie serial odświeżam aby być bardziej w temacie. Ponadto ściągnąłem sobie skany komiksów i mam świetną zabawę przy porównywaniu treści. Dziwi mnie, że nie nakręcono ostatniej akcji Hansa Klossa w Szwajcarii.
Mi się wydaje że spora część nastroju starej Stawki uleciała wraz z niemożnością wykorzystania starej muzyki serialowej. Ponoć kompozytor się nie zgodził...
Te pam pam pam jest nie podrobienia.
Mi się wydaje że spora część nastroju starej Stawki uleciała wraz z niemożnością wykorzystania starej muzyki serialowej. Ponoć kompozytor się nie zgodził...
Te pam pam pam jest nie podrobienia.
Można zrobić coś równie dobrego. Ale ja zaczynam mieć przekonanie, że wbrew reklamom nie jest to 'kontynuacja' tylko satyra na starego Klossa, wtedy i muzyka musi być odpowiednia i inna.
Można się zaś setnie ośmieszyć, co nie tylko twórcy nowej "Stawki" uczynili, ale także kontynuatorzy PS, czy nawet konstruktorzy nowego Garbusa u VW, Fiata 500 itp.
Byłem na nowej "Stawce" i...aż mi żal ludzi, którzy wzięli udział w tym projekcie.
Broń Boże, bym chciał obrażać kogoś, czy drwić z gustów. Jeśli ktoś takowe odczucia ma- klękam i przepraszam z pokorą.
Tak jak "Stawka większa niż życie"z roku 1967-go była, jest i będzie jedyna, tak "Pan Samochodzik" pióra Z. Nienackiego jest i będzie JEDYNY. (Czesio ze swoją ortodoksją przy mnie to niewinne dziecię jest )
Szkoda życia na podróby (tu znowu mi brak emotikona wymiotującego obficie)
P.S. Zobaczcie, co odnalazłem podczas naszych wypraw- grobowiec to pewnie Śp. matki Hansa. Tak myślę
A może ktoś wie, gdzie ten grobowiec się znajduje?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.