Pomógł: 3 razy Wiek: 50 Dołączył: 24 Maj 2014 Posty: 500 Skąd: Bolesławiec
Wysłany: 2014-06-05, 12:26:38 Najładniejsza okładka z białej serii
Może by tak zagłosować na najładniejszą okładkę z BIAŁEJ serii? Wraz z uzasadnieniem przynajmniej 1-zdaniowym.
Mój głos:
Pan Samochodzik i Templariusze
Uzasadnienie:
Piękny templar w pełnej kolczej, z imponującym hełmem garnczkowym pod pachą, w eleganckiej jace. Duży, marsowe oblicze. Pod nim wehikuł Pana Tomasza. To wyobrażenie wehikułu podoba mi się najbardziej.
Nie wiem jak wyedytować ankietę... Szara Sowo?
biala-seria.jpg
Plik ściągnięto 65 raz(y) 109,69 KB
Ostatnio zmieniony przez Szara Sowa 2021-09-07, 10:53, w całości zmieniany 11 razy
Dałem głos Fantomasowi. Jest zamek, woda, noc - to już świetnie wprowadza w nastrój z jakim można się spotkać w książce.
Nigdy nie miałem do czynienia z białą serią. Mój pierwszy kontakt rozpoczął się od "kolorowej".
Przez to musiałem sobie najpierw znaleźć okładki. Można by dać link pod ankietą dla mi podobnych, aby wiedzieli na co głosują
Dobry pomysł!
Sz.S.
_________________ Zwycięzca rywalizacji rowerowej w 2016 i 2017 r.
Ostatnio zmieniony przez Szara Sowa 2014-06-05, 15:26, w całości zmieniany 1 raz
Oczywiście, że Pan Samochodzik i Templariusze, kocham tę książkę, kocham ten film, kocham Stanisława Mikulskiego, kocham Zakon Templariuszy, więc jak mogłabym wybrać inną okładkę?
Berta von S. Administratorka Wspomagająca nienackofanka
Pomogła: 161 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32456 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-05, 15:19:35
Iwmali2 napisał/a:
Oczywiście, że Pan Samochodzik i Templariusze, kocham tę książkę, kocham ten film, kocham Stanisława Mikulskiego, kocham Zakon Templariuszy, więc jak mogłabym wybrać inną okładkę?
A co to ma do rzeczy? Głosujemy na okładkę, a nie książkę.
Ja kocham Nowe Przygody, a Wyspa jest u mnie zdecydowanie bliżej końca rankingu. Ale akurat w Białej Serii okładka Nowych Przygód jest słaba, wiec będę na nią głosować tylko dlatego, że lubię samą książkę.
P.S.
Wiem, że się powtarzam się, ale naprawdę nie rozumiem zachwytów nad ta serią. Te okładki są w większości raczej średnie. W zasadzie podoba mi się tylko Wyspa. Dobry byłby też Fantomas (ale to światło reflektora czyni obrazek nieco nieczytelnym) i w miarę OK jest Księga Strachów (chociaż już nieco przeładowana). Reszta nie powala...
Pomógł: 3 razy Wiek: 50 Dołączył: 24 Maj 2014 Posty: 500 Skąd: Bolesławiec
Wysłany: 2014-06-05, 15:28:12
Cytat:
Te okładki są w większości raczej średnie
Jeszcze w XVII wieku za takie słowa o okładkach Białej serii palono na stosie...
One są piękne, klimatyczne i nienachalne. Po prostu bomba. Dlaczego jest taki popyt na białą serię? Właśnie dlatego, że są urokliwe bardziej niż inne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.