Wysłany: 2011-09-10, 14:55:08 Najbardziej spektakularny pościg!
Taka mnie naszła myśl, na zrobienie ankiety. W końcu czym byłby "Pan Samochodzik" gdyby nie przeróżne wyścigi i pogonie, wszak wehikuł jest do tego stworzony. No ale nie tylko za kierownicą samochodu rywalizował Tomasz z przestępcami.
Sceny pościgowe wybrałem tylko spośród kanonu, mam nadzieję, że niczego nie pominąłem .Głos oddajemy na jedną odpowiedź.
Zapraszam do zabawy.
Ostatnio zmieniony przez MobyDick 2011-09-10, 14:57, w całości zmieniany 2 razy
Kuryłło w łódce i dwie amfibie na wodzie to jest to
Nie mam pamięci do detali w książkach, ale scena, w której auto Fryderyka wyjeżdża na brzeg miażdżąc wszystko niczym czołg, zapadła mi w pamięć.
Wysłany: 2011-09-10, 21:57:13
Dla mnie najlepszy był pościg za Wackiem Krawacikiem na Bukowiec. Świetna część przygód Pana Tomasza, klimaty Jezioraka no i niespodziewany efekt po dotarciu nad jezioro.
Tak w ogóle zauważyłem, że spośród kanonicznych tomów, pościgu nie było chyba tylko w człowieku z UFO (w sumie zrozumiałe, skoro nie było wehikułu) i w Niewidzialnych, co już może trochę dziwić
Ostatnio zmieniony przez Piotrus 2014-02-13, 09:01, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.