Rodzinny talizman.
Jeśli ktoś nie przeczyta tej książki to nic nie straci. Pan Samochodzik jako stary satyr zaglądający każdej napotkanej lasce w dekolt i śliniący się na widok damskich nóg nie jest typem mojego bohatera. Ta postać połączona z Larą Kroft, która przyszła z "nikąd" i zniknęła w niebycie a przez całą powieść występowała jako anioł stróż Pana Tomasza też jest przerysowaniem tego czego można oczekiwać od książki o Panu Samochodziku. Należy również wspomnieć o całkiem oderwanym od jakiejś ciągłości kontynuacyjnej - wehikule, o Muzeum Pana Samochodzika w poszerzonym garażu, no i o scenie z kilkudziesięcioma lawetami z koparkami, która właściwie nie pasuje do niczego. Po pewnym czasie miałem wrażenie, że to nie miała być książka, tylko kiepski scenariusz do filmu "Wielki powrót Pana Samochodzika" a aktorzy zażyczyli sobie parę scen "z rozmachem".
Ostatnio zmieniony przez PawelK 2010-01-06, 17:27, w całości zmieniany 1 raz
gdyby nie to, ze chce przeczytac wszystkie kontynuacje, zostawiłbym tą książke juz na samym początku, tego miejscami nie da się czytać! Pan Samochodzik niczym gwiazda filmowa, rozpoznawany jest gdzie tylko się pojawi, idol wszystkich dzieci itd, dodatkowo te suche żarciki Pana Samochodzika... wiec jesli ktos nie musi czytac to niech sobie daruje
Ta książka to majaczenie wariata pod wpływem LSD zaciągającego się ziołem. Kompletnie nic nie ma tam sensu.Pan Samochodzik jako idol 7-latków nie mających pojęcia o nim (bo skąd??). Zachowuje się jak napalony licealista. Mam wrażenie, że autor zapomniał iż to Daniec jest 2 razy młodszy, bo laski lecą na Tomka aż huczy...
Rada jest jedna, niech Józek nie pali już tego świństwa...
Pomógł: 9 razy Wiek: 41 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 6880 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie
Wysłany: 2012-11-30, 08:25:32
Przemek Lipski napisał/a:
Ta książka to majaczenie wariata pod wpływem LSD zaciągającego się ziołem. Kompletnie nic nie ma tam sensu.Pan Samochodzik jako idol 7-latków nie mających pojęcia o nim (bo skąd??). Zachowuje się jak napalony licealista. Mam wrażenie, że autor zapomniał iż to Daniec jest 2 razy młodszy, bo laski lecą na Tomka aż huczy...
Hahahaha, mam dokładnie takie samo zdanie
Wysłany: 2013-05-26, 18:17:53
Michal_bn napisał/a:
Unieski napisał/a:
Coś sugerujesz?
Powiem wprost. Otwórz piwo, albo spal książkę
Powiem tak: dwa piwa nie wystarczyły. Dzieci Tella, Sokolego Oka i Wiewiórki + nowy kolejny wehikuł to dla mnie za dużo. Jest to pierwsza kontynuacja, która mnie pokonała Przeskakuję do Miernickiego.
Pomógł: 9 razy Wiek: 41 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 6880 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie
Wysłany: 2013-05-26, 19:51:44
Biedny Unieski... Znam ten ból. Nigdy do tej książki nie wrócę. I tak daleko zajechałeś. Ja ją dokończyłem tylko dlatego że nie skończyłem na dwóch piwach
Ostatnio zmieniony przez Michal_bn 2013-05-26, 19:52, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 3 razy Wiek: 66 Dołączył: 31 Sie 2014 Posty: 944 Skąd: 51.91 N, -8.47 W
Wysłany: 2014-09-02, 09:21:20
Przemek Lipski napisał/a:
Nic dodać, nic ująć. To na razie jedyna kontynuacja Samochodzika, której nie udało mi się przeczytać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.