PanSamochodzik.net.pl Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Album  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
"Przerwa techniczna"
Autor Wiadomość
Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy
Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej



Pomógł: 47 razy
Wiek: 55
Dołączył: 04 Wrz 2021
Posty: 12912
Skąd: Złocieniec

Wysłany: 2024-03-13, 10:27:55   

Szara Sowa napisał/a:
Jeżeli byłoby za duże, to byłby taki komunikat!
Spróbuj jeszcze raz, względnie sprawdź jego rozmiar. :)


Spytałem się, bo jak mi się nieraz zdarzyło próbować dodać za duże zdjęcie, to też nigdy nie miałem żadnego komunikatu. Po prostu nie było dodawane i na liście załączników było pusto. Serio!
A to zdjęcie jeszcze parę dni temu wrzucałem i wchodziło bez problemu, a ma nieco 100 kB, tak jak napisałem. Spróbuję jeszcze raz.

P.S. To jaki w końcu jest maksymalny rozmiar?
_________________


Sporadyczny turysta, kiedyś bardzo aktywny, serdecznie zaprasza na Pojezierze Drawskie
 
 
Szara Sowa 
Ojciec Zarządzający



Pomógł: 156 razy
Wiek: 57
Dołączył: 24 Paź 2008
Posty: 49169
Skąd: Poznań

Wysłany: 2024-03-13, 10:32:49   

Chemas napisał/a:
To jaki w końcu jest maksymalny rozmiar?


500 KB i tak jest w komunikacje, który powinien się pojawić.
Ale być może są też jakieś inne problemy, jak ten który ma She, który jest nader dziwny.
_________________
Drużyna 2

Nasze forum na facebooku: ./redir/facebook.com/pansamochodzikforum
Nasza forumowa geościeżka keszerska: ./redir/pansamochodzik.net.pl/viewtopic.php?p=240911#240911

 
 
Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy
Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej



Pomógł: 47 razy
Wiek: 55
Dołączył: 04 Wrz 2021
Posty: 12912
Skąd: Złocieniec

Wysłany: 2024-03-13, 10:43:53   

Odpowiadam tutaj na Twoje pytanie z tematu zagadki, aby tam oftopu nie robić.

Dobrze wybieram. W trybie "Odpowiedź" klikam "Przeglądaj" z swego katalogu wybieram plik, który dodaję. Następnie klikam "Dodaj załącznik". Powinien mi się wyświetlić na liście załączników jako dodany. Zawsze tak robiłem i nigdy nie miałem komunikatu, tylko informacje na liście załączników, że nie wybrano pliku. Wtedy wiedziałem, że muszę zmniejszyć rozmiar, czasami robiłem to kilkukrotnie, aż w końcu się ładował. Wrzucałem tak po kilka załączników.
Jeszcze raz zaznaczę, że ten plik już dodawałem, a też go musiałem wcześniej redukować, Na pewno na dysku mam już zmniejszony.

P.S. Spróbowałem jeszcze raz i mam komentarz "Nie wybrano pliku" czy jakoś tak
_________________


Sporadyczny turysta, kiedyś bardzo aktywny, serdecznie zaprasza na Pojezierze Drawskie
Ostatnio zmieniony przez Chemas 2024-03-13, 10:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy
Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej



Pomógł: 47 razy
Wiek: 55
Dołączył: 04 Wrz 2021
Posty: 12912
Skąd: Złocieniec

Wysłany: 2024-03-13, 10:46:57   

Test:

Spróbował inny dużo mniejszy plik - 50 kB i to samo mam komentarz "Nie wybrano pliku". To znaczy nie w komentarzu oczywiście, tylko w miejscu gdzie powinna pojawić się nazwa pliku.
_________________


Sporadyczny turysta, kiedyś bardzo aktywny, serdecznie zaprasza na Pojezierze Drawskie
 
 
Szara Sowa 
Ojciec Zarządzający



Pomógł: 156 razy
Wiek: 57
Dołączył: 24 Paź 2008
Posty: 49169
Skąd: Poznań

Wysłany: 2024-03-13, 12:19:13   

Czy ktoś jeszcze ma taki problem?
_________________
Drużyna 2

Nasze forum na facebooku: ./redir/facebook.com/pansamochodzikforum
Nasza forumowa geościeżka keszerska: ./redir/pansamochodzik.net.pl/viewtopic.php?p=240911#240911

 
 
Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy
Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej



Pomógł: 47 razy
Wiek: 55
Dołączył: 04 Wrz 2021
Posty: 12912
Skąd: Złocieniec

Wysłany: 2024-05-10, 10:41:53   

Taka sprawa. W przypadku wybrania wyświetlenia wszystkich postów użytkownika, można przejrzeć tylko posty na pierwszej stronie wyświetlania. Po przełączeniu na kolejną i to dowolną (sprawdzałem) wyświetla się komunikat:

"Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów"
_________________


Sporadyczny turysta, kiedyś bardzo aktywny, serdecznie zaprasza na Pojezierze Drawskie
 
 
Szara Sowa 
Ojciec Zarządzający



Pomógł: 156 razy
Wiek: 57
Dołączył: 24 Paź 2008
Posty: 49169
Skąd: Poznań

Wysłany: 2024-05-10, 11:09:40   

Zgadza się, to taki urok naszego forum. Prawdopodobnie jego rozmiar przerósł wyobraźnię twórców naszego "silnika" czyli słynnego Przema. Dlatego też staram się trzymać rozmiar forum w ryzach. Ale pewnych rzeczy nie przeskoczymy.
_________________
Drużyna 2

Nasze forum na facebooku: ./redir/facebook.com/pansamochodzikforum
Nasza forumowa geościeżka keszerska: ./redir/pansamochodzik.net.pl/viewtopic.php?p=240911#240911

 
 
Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy
Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej



Pomógł: 47 razy
Wiek: 55
Dołączył: 04 Wrz 2021
Posty: 12912
Skąd: Złocieniec

Wysłany: 2024-05-10, 11:16:45   

Trudno się mówi :) Po prostu myślałem, że to jakaś awaria. :)
_________________


Sporadyczny turysta, kiedyś bardzo aktywny, serdecznie zaprasza na Pojezierze Drawskie
 
 
Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy
Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej



Pomógł: 47 razy
Wiek: 55
Dołączył: 04 Wrz 2021
Posty: 12912
Skąd: Złocieniec

Wysłany: 2024-05-30, 13:34:11   

Od wczoraj mam Ubuntu wersja 16.04 LTS.

Nie wiedziałem za bardzo w którym temacie to umieścięć więc się powttórzę w innym.

Problem polega na tym, że mam język polski, a cały czas na forum podkreśla mi słowa polskie na czerwono. Jest to strasznie irytujące. Zaznaczam, że na innym forum jest okej. Nie wiem czy to kwestia tego forum czy systemowa.

P.S. Już nie ważne, jakoś się samo naprawiło i jest okej. Przepraszam za zawracanie głowy :)
_________________


Sporadyczny turysta, kiedyś bardzo aktywny, serdecznie zaprasza na Pojezierze Drawskie
Ostatnio zmieniony przez Chemas 2024-05-30, 18:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy
Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej



Pomógł: 47 razy
Wiek: 55
Dołączył: 04 Wrz 2021
Posty: 12912
Skąd: Złocieniec

Wysłany: 2024-06-04, 17:06:55   

Nie wiedzieć czemu nie mam linku w powiadomieniach mailowych do danego tematu.
To znaczy link jest, ale nieaktywny, gdy na niego najeżdżam nie mam znaczka myszki do klikniecie, tylko kreskę pionową taką jak do wpisywania tekstu.

P.S. Co ciekawe, jak link zaznaczę i kliknę prawym klawiszem myszy, to mogę go otworzyć normalnie.
_________________


Sporadyczny turysta, kiedyś bardzo aktywny, serdecznie zaprasza na Pojezierze Drawskie
Ostatnio zmieniony przez Chemas 2024-06-04, 17:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Szara Sowa 
Ojciec Zarządzający



Pomógł: 156 razy
Wiek: 57
Dołączył: 24 Paź 2008
Posty: 49169
Skąd: Poznań

Wysłany: 2024-06-04, 21:13:35   

To musi być problem na Twoim komputerze.
_________________
Drużyna 2

Nasze forum na facebooku: ./redir/facebook.com/pansamochodzikforum
Nasza forumowa geościeżka keszerska: ./redir/pansamochodzik.net.pl/viewtopic.php?p=240911#240911

 
 
Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy
Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej



Pomógł: 47 razy
Wiek: 55
Dołączył: 04 Wrz 2021
Posty: 12912
Skąd: Złocieniec

Wysłany: 2024-06-04, 21:46:30   

Nie za bardzo.
Wszystkie linki mi działają normalnie i z poczty i inne. Problem jest na Mozilli i Chromium.
_________________


Sporadyczny turysta, kiedyś bardzo aktywny, serdecznie zaprasza na Pojezierze Drawskie
 
 
Szara Sowa 
Ojciec Zarządzający



Pomógł: 156 razy
Wiek: 57
Dołączył: 24 Paź 2008
Posty: 49169
Skąd: Poznań

Wysłany: 2024-06-05, 08:23:37   

Nikt nigdy takiego problemu nie zgłaszał, ale na wszelki wypadek się zapytam: czy ktoś jeszcze ma taki problem?
_________________
Drużyna 2

Nasze forum na facebooku: ./redir/facebook.com/pansamochodzikforum
Nasza forumowa geościeżka keszerska: ./redir/pansamochodzik.net.pl/viewtopic.php?p=240911#240911

 
 
Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy
Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej



Pomógł: 47 razy
Wiek: 55
Dołączył: 04 Wrz 2021
Posty: 12912
Skąd: Złocieniec

Wysłany: 2024-06-05, 10:14:44   

Jeszcze raz zaznaczę, że tylko ten link mi nie działa w mailu i nie tylko. Nie jest to jakiś wielki problem, bo sobie zaznaczam i otwieram jako link na nowej stronie, ale upierdliwe lekko jest. :)
Też nigdy wcześniej tego nie miałem.
Być może jest to związane z moimi przejściowymi kłopotami z komputerem i systemem. Z końcem tygodnia lub w weekend będę wymieniał płytę główną na dość nową i instalował na nowo system i wtedy zobaczymy.
_________________


Sporadyczny turysta, kiedyś bardzo aktywny, serdecznie zaprasza na Pojezierze Drawskie
 
 
Lolek 
Twórca
Grafik forumowy



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 20 Lis 2017
Posty: 12525
Skąd: Slovakia

Wysłany: Dzisiaj 8:39:23   

Od wtorku ubiegłego tygodnia przestałem otrzymywać powiadomienia o PW na maila oraz powiadomienia o nowym poście w obserwowanym przeze mnie wątku.

Równiez moja przeglądarka nie wyświetla osadzonych obrazów (przez IMG, działa tylko jako załącznik) i filmy poprzez BB-kod YOUTUBE.
Moja przeglądarka to Mozilla Firefox (aktualna wersja) i nie działa również na Chrome, Vivaldi i Brave, działa tylko Opera. Edge'a nie próbowałem.
Wyłączyłem wszystkie blokery reklam i ochronę prywatności.
_________________


 
 
aman 
Fanatyk Samochodzika



Pomógł: 11 razy
Wiek: 48
Dołączył: 07 Lip 2020
Posty: 2179
Skąd: Maślice... Wilcze...
Wysłany: Dzisiaj 9:06:53   

Na początek zerknąłbym w logi serwera poczty, żeby zweryfikować, czy maile są generowane i dochodzą. Bo może dopiero na etapie przekazania system pocztowy wymyślił, że to jakiś spam.
Od strony forum może być to niełatwe, chyba że jest jakiś dostęp do logów, żęby od źródła zacząć. Zakładam, że nie odznaczałeś 'powiadamiania' i podsyłania maili ;-)

Ja tylko vivaldi używam, jak tylko się upomni to aktualizuję, do tego mam rozszerzenie uBlock origin całkiem dające sobie radę z reklamami i nie odnotowuję podobnych objawów...
 
 
 
Lolek 
Twórca
Grafik forumowy



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 20 Lis 2017
Posty: 12525
Skąd: Slovakia

Wysłany: Dzisiaj 9:17:47   

Mam gmail, do tej pory OK.
_________________


 
 
Szara Sowa 
Ojciec Zarządzający



Pomógł: 156 razy
Wiek: 57
Dołączył: 24 Paź 2008
Posty: 49169
Skąd: Poznań

Wysłany: Dzisiaj 9:20:29   

U mnie wszystko działa, więc problem będzie raczej po stronie Twojego komputera Lolku. Jak masz inny komputer w domu, to sprawdź jak jest na nim.
_________________
Drużyna 2

Nasze forum na facebooku: ./redir/facebook.com/pansamochodzikforum
Nasza forumowa geościeżka keszerska: ./redir/pansamochodzik.net.pl/viewtopic.php?p=240911#240911

 
 
Lolek 
Twórca
Grafik forumowy



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 20 Lis 2017
Posty: 12525
Skąd: Slovakia

Wysłany: Dzisiaj 10:22:35   

Przeglądarki zaktualizowane - działa Chrome, Opera, Vivaldi, Brave. Tylko Mozilla nie. Działa na urządzeniach mobilnych, nie działa również na MacBooku.
Błąd w kodzie "object" i klasy "param name=movie". Prawdopodobnie jakiś bug.

aman napisał/a:
Na początek zerknąłbym w logi serwera poczty, żeby zweryfikować, czy maile są generowane i dochodzą. Bo może dopiero na etapie przekazania system pocztowy wymyślił, że to jakiś spam.
Jeśli chodzi o ten problem, Mozilla nie ma z tym nic wspólnego, mam Gmaila i powiadomienia przestały przychodzić. Ustawiłem wyjątek dla spamu i nie pomogło.
Planowałem dłuższą przerwę, inaczej nie przeszkadzałoby mi to.
_________________


 
 
aman 
Fanatyk Samochodzika



Pomógł: 11 razy
Wiek: 48
Dołączył: 07 Lip 2020
Posty: 2179
Skąd: Maślice... Wilcze...
Wysłany: Dzisiaj 11:50:35   

Lolek napisał/a:
Ustawiłem wyjątek dla spamu i nie pomogło.


Dlatego zapytałem o możliwość zajrzenia w logi...
Niestety w przypadku korzystania z takich 'ogólnych dobrodziejstw' takie możliwości są bardzo ograniczone. W sumie to nawet nie wiem, czy jest tam jakiś support, do którego można by się zwrócić z zapytaniem o przyczyny i prośbą o pomoc w usunięciu niedogodności..

Ja miałem również podobnego typu problem, jakiś czas temu. Bo maile wychodziły (odbitki zwracało), ale nie były przekazywanie do mnie, mimo zaznaczenia, że adresy nadawcy (a nawet cała, nie tylko jedna domena ;-) ), były dopisane do odpowiedniej, białej listy.
Opisałem sytuację, poprosiłem o wyjaśnienia, wyszło na to, że mimo tych ustawień, coś tam u nich blokowało. Ostatecznie jednak naprawili ;-)
Jak wspomniałem, nie wiem, jak działa gmail w tej kwestii, może warto wysłać zapytanie, czy i co widzą? ;-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Reklama:


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template forumix v 0.2 modified by Nasedo

Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci (z dn. 09.08.2019)

  
ROZUMIEM
Strona wygenerowana w 0,64 sekundy. Zapytań do SQL: 13