Ulubiony moment w książce to kiedy Tomasz z Marczakiem i Moniką(?) zostają zamknięci w stodole, wtedy Tomasz gwiżdże na Prota i po chwili ukazuje się w oddali majestatyczna sylwetka tego kochanego olbrzyma. I jak walczy z tym Brytanem.. <3
A swoją drogą, może mi ktoś pokazać Brytana? Nie mam pojęcia jak wygląda, google też głupieje
_________________ I am my own master
Ostatnio zmieniony przez Wilhelmina 2013-07-07, 19:42, w całości zmieniany 1 raz
Ulubiony moment w książce to kiedy Tomasz z Marczakiem i Moniką(?) zostają zamknięci w stodole, wtedy Tomasz gwiżdże na Prota i po chwili ukazuje się w oddali majestatyczna sylwetka tego kochanego olbrzyma. I jak walczy z tym Brytanem..
To było z Helenką i na stryszku
Chyba, że chodzi o inną scenę z Moniką właśnie, której ja nie pamiętam, bo Niewidzialni nie należą do moich ulubionych części
Helenka z Marczakiem i Panem Samochodzikiem ale w Tajemnicy tajemnic nie w Niewidzialnych
...I oto błekitny dog — chyba jednak przez kogos znakomicie tresowany — stał naprzeciw
kosmatego skrzyzowania boksera z wilkiem. Na grzbiecie równie zjezyła mu sie siersc, uszy
sterczały jak diable rogi. Potezna masa szescdziesieciu kilogramów ciała sprezyła sie do
walki....
tak na marginesie strasznie lichy ten dog, 60 kg to waza suczki i to nie za mocne ;)
Nietajenko Forumowy Badacz Naukowy Ojciec dwójki dzieci
Pomógł: 62 razy Wiek: 60 Dołączył: 01 Gru 2012 Posty: 11048 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-11-18, 17:45:56
aman napisał/a:
Ogon mu ktoś podprowadził
Tak, takim ogonem nie można walić o ścianę jak pejczem, ani nie przypomina on pałki milicjanta - porównania zaczerpnięte z powieści. Jest to Protazy kurtyzowany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.