Panie i Panowie! Rusza akcja wydobycia Świętego Graala wraków statków....
./redir/www.onet.pl/turys...che4gc,07640b54
.....A co na to potomkowie dzielnego kapitana Petersena?
Ostatnio zmieniony przez Kozak 2023-11-09, 08:05, w całości zmieniany 1 raz
Sensacyjne odkrycie na terenie Nadleśnictwa Starogard (woj. pomorskie). Pan Denis Konkol - pasjonat poszukiwania śladów historii odnalazł w lesie przedmioty z epoki brązu mające kilka tysięcy lat.
Podczas poszukiwań pan Denis natknął się na siekierki bądź jak inni nazywają toporki z epoki brązu. Ich wiek określa się wstępnie na około 3,5 tys. lat. Przedmioty te mogły służyć pierwotnie do rąbania drewna, cięcia bądź też do walki.
- Siekierki z epoki brązu to jak do tej pory moje najważniejsze znalezisko. Nie da się tego przeliczyć na pieniądze, ale historycznie to bezcenne znalezisko. W całej Polsce znaleziono takich osiem, a ja trafiłem na pięć. Były piękne, pokryte zieloną patyną. Śmiałem się, że wyglądały, jakbym dopiero je przyniósł z Castoramy i położył w tym miejscu - opowiada pan Denis w rozmowie z "Gazetą Wyborczą".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.