PanSamochodzik.net.pl Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Album  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Ankieta dotycząca nowego konkursu z PS

Jaka część PS odpowiada Tobie, by zrobić z niej konkurs?
1. Wyspa Złoczyńców
5%
 5%  [ 2 ]
2. Pan Samochodzik I Templariusze
20%
 20%  [ 7 ]
3. Księga Strachów
2%
 2%  [ 1 ]
4. Niesamowity dwór
5%
 5%  [ 2 ]
5. Nowe przygody Pana Samochodzika
5%
 5%  [ 2 ]
6. Pan Samochodzik i Fantomas
5%
 5%  [ 2 ]
7. Pan Samochodzik i zagadki Fromborka
11%
 11%  [ 4 ]
8. Pan Samochodzik i tajemnica tajemnic
5%
 5%  [ 2 ]
9. Pan Samochodzik i Winnetou
5%
 5%  [ 2 ]
10. Pan Samochodzik i Niewidzialni
2%
 2%  [ 1 ]
11. Pan Samochodzik i złota rękawica
20%
 20%  [ 7 ]
12. Pan Samochodzik i człowiek z UFO
5%
 5%  [ 2 ]
Atanaryk
0%
 0%  [ 0 ]
Pozwolenie na przywóz lwa
2%
 2%  [ 1 ]
Uroczysko
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 25
Wszystkich Głosów: 35

Autor Wiadomość
Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy
Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej

Wysłany: 2023-07-30, 22:05:12   

Faktycznie, że będzie problem, bo PSiT i ZR idą łeb w łeb. Jak wynik będzie taki sam, albo bardzo zbliżony przewiduję dodatkowe głosowanie.

Sporadyczny turysta, kiedyś bardzo aktywny, serdecznie zaprasza na Pojezierze Drawskie

Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy

Wysłany: 2023-08-01, 14:40:16   

No proszę!
Zagadki Fromborka zaczynają wyrywają się z "peletonu" i zaczynają gonić dwójkę z "ucieczki" :)

Sporadyczny turysta, kiedyś bardzo aktywny, serdecznie zaprasza na Pojezierze Drawskie
Ostatnio zmieniony przez Chemas 2023-08-01, 14:40, w całości zmieniany 1 raz  

PanTesla 
Słyszał o Samochodziku
Elektryczny wechikół

Wysłany: 2023-08-02, 13:02:58   

Hmm a może powinno być też Pan samochodzik i templariusze - by Netflix - czyli jakie toż bzdury urodziły się w ciągniku -fiacie 125 na kołach od tarpana:DDD

Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy

Wysłany: 2023-08-02, 13:17:32   

PanTesla napisał/a:
Hmm a może powinno być też Pan samochodzik i templariusze - by Netflix - czyli jakie toż bzdury urodziły się w ciągniku -fiacie 125 na kołach od tarpana:DDD

Myślałem o tym, nawet taka propozycja padła jeszcze przed filmem:

https://pansamochodzik.net.pl/viewtopic.php?p=556865#556865

Jednak powstały obawy o dostęp do Netflixa i obejrzenie filmu. Chociaż się okazało, że sporo osób obejrzało. Jednak po tym jak film się ukazał, mam wielkie obawy co do frekwencji ;-) i w ogóle sensu robienia porównań ;-)

Także raczej pozostanę przy konkursie książkowym i to pewnie będą Templariusze. :)

Jednakże jak są jakieś sugestie co do porównań z ekranizacją, to zawsze jakieś wolne można zrobić. Czekam na uwagi.

P.S. Chociaż, jak mam być szczery, taki złożony konkurs wymaga o wiele więcej pracy organizatora, a kolejny raz tego gniota od Netfliksu nie chce mi się oglądać, ale również zaangażowania uczestników. Tak więc byłbym raczej za samą powieścią.

Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy

Wysłany: 2023-08-13, 12:12:46   

Okej, podsumujmy więc to co na razie mamy.
Z góry zaznaczę, że i tak jestem mocno zadowolony z ilości użytkowników głosujących. Frekwencja jest na prawdę dość dobra. Podejrzewam, że większość głosujących, to starzy uczestnicy konkursów, mam jednak nadzieję, że są też" świerzaki", że tak sobie nazwę :)

Łeb w łeb idą dwie części:

- PSiT
- PS i ZR

Obydwie po 20 %.

Te dwie pozycje goni PSiZF - 11 % - sądzę, że z racji roku kopernikowskiego. W tym momencie zapraszam do tego wątku:

https://pansamochodzik.net.pl/viewtopic.php?p=559976#559976

Po 5 % mają:

- WZ
- ND
- NPPS
- PSiF
- PSiTT
- UFO (
tu z mojej strony wielkie zaskoczenie :) )

Pojedyncze osoby zagłosowały na pozostałe części. Nikt nie zagłosował na Atanaryka i Uroczysko.

Co do Atanaryka, to ta powieść według moich spostrzeżeń na forum, a nie słusznie, jest uważana za taką jakby biedną w cyklu (tym rozszerzonym oczywiście).

Jeśli chodzi o Uroczysko, no to raczej jest jasne, w tamtym roku była drużynówka, w której miałem zaszczyt współpracować z główną organizatorką Athenais. :564:
Swoją drogą pomyślałem o drużynówce, czekam na jakieś sugestie.

Pojawił się też jakiś głos na PnPL, pierwotnie właśnie taki cel miałem, a to głównie z racji najbardziej chyba niedocenianego i chyba też nieczytanego prequela Mistrza.

Podsumowując te moje wypociny, czekam na zakończenie ankiety, a jeszcze chyba miesiąc jest. Poza tym zdaję sobie sprawę, że to okres wakacyjny, więc frekwencja będzie słaba. I tak jestem zadowolony.

Kufelki dla przyszłych biorących udział w zabawie.:
:564: :564: :564:

Oczywiście chodzi mi o ankietę, bo konkurs przewiduję na koniec września, lub początek października. Ale to już taka tradycja zdaje się.

dwa pytania:

Czy zrobić drugą ankietę rozstrzygającą, powiedzmy z części, które przodują, a więc te 20%, 11% i te piątkowe procenciki?

Czy kombinować z konkursem drużynowym?
To jest ważne pytanie, ponieważ muszą się pozbierać składy. Jestem w stanie to zorganizować, ale muszę mieć jakąś pewność, czy to w ogóle ma sens.

Zapraszam do dyskusji, czekam na wrzesień. Termin raczej przewiduję na przełom wrzesień/październik. Być może nawet początek października.

Szara Sowa 
Ojciec Zarządzający

Wysłany: 2023-08-13, 12:56:50   

Chemas napisał/a:
Czy zrobić drugą ankietę rozstrzygającą

Jak wolisz! Ale wtedy już tylko z tymi dwoma częściami:

Łeb w łeb idą dwie części:
- PSiT
- PS i ZR

Chemas napisał/a:
Czy kombinować z konkursem drużynowym?

Nie wiem jak innym, ale drużynówka raz na kilka lat wystarczy! Bo za dużo w niej zależy od rozstawienia drużyn. :)

Nasze forum na facebooku: ./redir/facebook.com/pansamochodzikforum
Nasza forumowa geościeżka keszerska: ./redir/pansamochodzik.net.pl/viewtopic.php?p=240911#240911

Lolek 
Twórca
Grafik forumowy

Wysłany: 2023-08-13, 22:36:54   

Nie wiem, nie chcę tutaj nikogo do niczego zmuszać, ale propozycje są jasne: zgodnie z cyklem konkursowym powinien odbyć się konkurs PSiT (książkowy). Klasyczny konkurs. Potem PSiZR i tak dalej. Moim zdaniem niepotrzebnie przeciągamy to z jakymiś anketami. Można było czytać PSiT już całe lato, zamiast czekać na wyniki ankiety gdzieś w połowie września. :/

To tylko moja opinia.
Wiem, że organizatorów już nie ma. Nikt nie chce nic robić: konkursów, zlotów... A nawet jeśli ktoś coś robi, mało kto chce w tym uczestniczyć. Cieszmy się więc, że Chemas podjął się organizacji, więc chodź, Chemasie: PSiT i do dzieła!

Alea iacta est.
(Ernő Rubik)

Ostatnio zmieniony przez Lolek 2023-08-14, 08:22, w całości zmieniany 1 raz  

Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy

Wysłany: 2023-08-14, 10:00:11   

Lolek napisał/a:
Nie wiem, nie chcę tutaj nikogo do niczego zmuszać, ale propozycje są jasne: zgodnie z cyklem konkursowym powinien odbyć się konkurs PSiT (książkowy). Klasyczny konkurs. Potem PSiZR i tak dalej. Moim zdaniem niepotrzebnie przeciągamy to z jakymiś anketami. Można było czytać PSiT już całe lato, zamiast czekać na wyniki ankiety gdzieś w połowie września. :/

To tylko moja opinia.
Wiem, że organizatorów już nie ma. Nikt nie chce nic robić: konkursów, zlotów... A nawet jeśli ktoś coś robi, mało kto chce w tym uczestniczyć. Cieszmy się więc, że Chemas podjął się organizacji, więc chodź, Chemasie: PSiT i do dzieła!

I to mi się podoba :)

Postanowione więc, robię konkurs z Templariuszy, zastanowię się jeszcze nad formułą podobną do Wyspy Złoczyńców, czyli częściowo książkowe a częściowo serialowe. Mam jednak wątpliwości, bo to jednak serial, a nie film półtoragodzinny. Dam sobie więc raczej spokój.
Ewentualnie jest jeszcze formuła, części szybkiej z książki i wolnych z serialu i porównań.
Pomyślę jeszcze.

Termin początek października.

Lolek 
Twórca
Grafik forumowy

Wysłany: 2023-08-14, 10:30:20   

Chemas napisał/a:
częściowo książkowe a częściowo serialowe

Nie, tylko książkowy konkurs. Serialowy był w 2021.

Alea iacta est.
(Ernő Rubik)

Szara Sowa 
Ojciec Zarządzający

Wysłany: 2023-08-14, 10:37:39   

Lolek napisał/a:

Lolek napisał/a:
Nie, tylko książkowy konkurs. Serialowy był w 2021.

Mądrze Lolek prawi! :564:

Nasza forumowa geościeżka keszerska: ./redir/pansamochodzik.net.pl/viewtopic.php?p=240911#240911

Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy

Wysłany: 2023-09-01, 17:36:25   

Chyba się już nic nie zmieni w ankiecie, Templariusze są ex aequo z Rękawicą. Wybieram więc jako organizator Templariuszy. I taki też będzie kolejny konkurs z cyklu PS. Termin przewiduję na początek października. Dokładne daty za jakiś czas. :)

MarcinB 
Fanatyk Samochodzika

Wysłany: 2023-09-10, 16:24:54   

Z książki jeno?? ;-)

Rowerem po okolicy: www.facebook.com/28cali

Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy

Wysłany: 2023-09-10, 20:23:43   

MarcinB napisał/a:
Z książki jeno?? ;-)

Tak

Szara Sowa 
Ojciec Zarządzający

Wysłany: 2023-09-16, 13:00:43   

Melduję posłusznie, że do "początku października" zostały już raptem tylko 2 tygodnie! :D

Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy

Wysłany: 2023-09-16, 14:04:33   

Szara Sowa napisał/a:
Melduję posłusznie, że do "początku października" zostały już raptem tylko 2 tygodnie! :D

Wiem, przygotowuję się, ale końcówka września będzie u mnie córka z rodziną, a jeszcze nie wiem dokładnie kiedy, czekam na informację. Przewiduję połowę października. W ciągu następnego tygodnia termin i regulamin będzie opanowany. :)

Rólka 
Moderator
Szef forumowej sekcji sportowej

Wysłany: 2023-09-23, 21:45:34   

Na pewno sprawdza kiedy mam nocki... :027:

She 
Junior Adminka

Pomogła: 81 razy
Wysłany: 2023-09-23, 21:55:41   

Rólka napisał/a:
Na pewno sprawdza kiedy mam nocki...

Albo II zmianę :D :D :D

Semel scriptum, decies lectum!

Rólka 
Moderator
Szef forumowej sekcji sportowej

Wysłany: 2023-09-23, 22:55:04   

Właśnie... ;-)

Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy

Wysłany: 2023-09-24, 08:37:07   

Robiłem wywiad u pracodawcy :)

Oj już dobra, wiem, że się przeciąga, ale ja dalej nie mam pewnej informacji. Są już w Polsce, ale na razie na Południu. Przecież nie zacznę konkursu w trakcie ich pobytu, a to tydzień trzeba zarezerwować. A nie wiem czy nie będzie 4 szybkich, bo tyle jest materiału.

Chemas 
Forumowy Badacz Naukowy

Wysłany: 2023-09-25, 12:17:14   

Sprawa na dzisiaj wygląda tak, że nie wiem kiedy. Być może końcówka października lub początek listopada. Jestem w kropce. Zrozumcie mnie. Prawdopodobnie będę miał wizytę z początkiem października, ale nie wiem ile potrwa, może dzisiaj będę wiedział. Z drugiej strony musi być jakiś czas przygotowania do konkursu. Rodzinka miała być we wrześniu już, ale nie była, gdybym wiedział, już by po konkursie było.
Także, bardzo proszę, cierpliwości :)

Przy okazji mam pytań na 5 szybkich, czy Wy się piszecie na taki maraton, czy to jednak za dużo? Może chociaż 4. Wolne będą dwie lub trzy, ale raczej trzy.
Proszę bardzo, wypowiedzcie się.

Odpowiedz do tematu