No proszę!
Zagadki Fromborka zaczynają wyrywają się z "peletonu" i zaczynają gonić dwójkę z "ucieczki"
Ostatnio zmieniony przez Chemas 2023-08-01, 14:40, w całości zmieniany 1 raz
PanTesla Słyszał o Samochodziku Elektryczny wechikół
Wiek: 46 Dołączył: 02 Sie 2023 Posty: 7 Skąd: Powidz/ługi
Wysłany: 2023-08-02, 13:02:58
Hmm a może powinno być też Pan samochodzik i templariusze - by Netflix - czyli jakie toż bzdury urodziły się w ciągniku -fiacie 125 na kołach od tarpana:DDD
_________________ Pan_Tesla
Chemas Forumowy Badacz Naukowy Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej
Hmm a może powinno być też Pan samochodzik i templariusze - by Netflix - czyli jakie toż bzdury urodziły się w ciągniku -fiacie 125 na kołach od tarpana:DDD
Myślałem o tym, nawet taka propozycja padła jeszcze przed filmem:
Jednak powstały obawy o dostęp do Netflixa i obejrzenie filmu. Chociaż się okazało, że sporo osób obejrzało. Jednak po tym jak film się ukazał, mam wielkie obawy co do frekwencji i w ogóle sensu robienia porównań
Także raczej pozostanę przy konkursie książkowym i to pewnie będą Templariusze.
Jednakże jak są jakieś sugestie co do porównań z ekranizacją, to zawsze jakieś wolne można zrobić. Czekam na uwagi.
P.S. Chociaż, jak mam być szczery, taki złożony konkurs wymaga o wiele więcej pracy organizatora, a kolejny raz tego gniota od Netfliksu nie chce mi się oglądać, ale również zaangażowania uczestników. Tak więc byłbym raczej za samą powieścią.
Z góry zaznaczę, że i tak jestem mocno zadowolony z ilości użytkowników głosujących. Frekwencja jest na prawdę dość dobra. Podejrzewam, że większość głosujących, to starzy uczestnicy konkursów, mam jednak nadzieję, że są też" świerzaki", że tak sobie nazwę
Łeb w łeb idą dwie części:
- PSiT
- PS i ZR
Obydwie po 20 %.
Te dwie pozycje goni PSiZF - 11 % - sądzę, że z racji roku kopernikowskiego. W tym momencie zapraszam do tego wątku:
- WZ
- ND
- NPPS
- PSiF
- PSiTT
- UFO (tu z mojej strony wielkie zaskoczenie )
Pojedyncze osoby zagłosowały na pozostałe części. Nikt nie zagłosował na Atanaryka i Uroczysko.
Co do Atanaryka, to ta powieść według moich spostrzeżeń na forum, a nie słusznie, jest uważana za taką jakby biedną w cyklu (tym rozszerzonym oczywiście).
Jeśli chodzi o Uroczysko, no to raczej jest jasne, w tamtym roku była drużynówka, w której miałem zaszczyt współpracować z główną organizatorką Athenais. Swoją drogą pomyślałem o drużynówce, czekam na jakieś sugestie.
Pojawił się też jakiś głos na PnPL, pierwotnie właśnie taki cel miałem, a to głównie z racji najbardziej chyba niedocenianego i chyba też nieczytanego prequela Mistrza.
Podsumowując te moje wypociny, czekam na zakończenie ankiety, a jeszcze chyba miesiąc jest. Poza tym zdaję sobie sprawę, że to okres wakacyjny, więc frekwencja będzie słaba. I tak jestem zadowolony.
Kufelki dla przyszłych biorących udział w zabawie.:
Oczywiście chodzi mi o ankietę, bo konkurs przewiduję na koniec września, lub początek października. Ale to już taka tradycja zdaje się.
Są dwa pytania:
Czy zrobić drugą ankietę rozstrzygającą, powiedzmy z części, które przodują, a więc te 20%, 11% i te piątkowe procenciki?
Czy kombinować z konkursem drużynowym?
To jest ważne pytanie, ponieważ muszą się pozbierać składy. Jestem w stanie to zorganizować, ale muszę mieć jakąś pewność, czy to w ogóle ma sens.
Zapraszam do dyskusji, czekam na wrzesień. Termin raczej przewiduję na przełom wrzesień/październik. Być może nawet początek października.
Nie wiem, nie chcę tutaj nikogo do niczego zmuszać, ale propozycje są jasne: zgodnie z cyklem konkursowym powinien odbyć się konkurs PSiT (książkowy). Klasyczny konkurs. Potem PSiZR i tak dalej. Moim zdaniem niepotrzebnie przeciągamy to z jakymiś anketami. Można było czytać PSiT już całe lato, zamiast czekać na wyniki ankiety gdzieś w połowie września.
To tylko moja opinia.
Wiem, że organizatorów już nie ma. Nikt nie chce nic robić: konkursów, zlotów... A nawet jeśli ktoś coś robi, mało kto chce w tym uczestniczyć. Cieszmy się więc, że Chemas podjął się organizacji, więc chodź, Chemasie: PSiT i do dzieła!
Ostatnio zmieniony przez Lolek 2023-08-14, 08:22, w całości zmieniany 1 raz
Chemas Forumowy Badacz Naukowy Kinomaniak wychowany na literaturze młodzieżowej
Nie wiem, nie chcę tutaj nikogo do niczego zmuszać, ale propozycje są jasne: zgodnie z cyklem konkursowym powinien odbyć się konkurs PSiT (książkowy). Klasyczny konkurs. Potem PSiZR i tak dalej. Moim zdaniem niepotrzebnie przeciągamy to z jakymiś anketami. Można było czytać PSiT już całe lato, zamiast czekać na wyniki ankiety gdzieś w połowie września.
To tylko moja opinia.
Wiem, że organizatorów już nie ma. Nikt nie chce nic robić: konkursów, zlotów... A nawet jeśli ktoś coś robi, mało kto chce w tym uczestniczyć. Cieszmy się więc, że Chemas podjął się organizacji, więc chodź, Chemasie: PSiT i do dzieła!
I to mi się podoba
Postanowione więc, robię konkurs z Templariuszy, zastanowię się jeszcze nad formułą podobną do Wyspy Złoczyńców, czyli częściowo książkowe a częściowo serialowe. Mam jednak wątpliwości, bo to jednak serial, a nie film półtoragodzinny. Dam sobie więc raczej spokój.
Ewentualnie jest jeszcze formuła, części szybkiej z książki i wolnych z serialu i porównań.
Pomyślę jeszcze.
Termin początek października.
Lolek napisał/a:
Nie, tylko książkowy konkurs. Serialowy był w 2021.
Chyba się już nic nie zmieni w ankiecie, Templariusze są ex aequo z Rękawicą. Wybieram więc jako organizator Templariuszy. I taki też będzie kolejny konkurs z cyklu PS. Termin przewiduję na początek października. Dokładne daty za jakiś czas.
Wiem, przygotowuję się, ale końcówka września będzie u mnie córka z rodziną, a jeszcze nie wiem dokładnie kiedy, czekam na informację. Przewiduję połowę października. W ciągu następnego tygodnia termin i regulamin będzie opanowany.
Oj już dobra, wiem, że się przeciąga, ale ja dalej nie mam pewnej informacji. Są już w Polsce, ale na razie na Południu. Przecież nie zacznę konkursu w trakcie ich pobytu, a to tydzień trzeba zarezerwować. A nie wiem czy nie będzie 4 szybkich, bo tyle jest materiału.
Sprawa na dzisiaj wygląda tak, że nie wiem kiedy. Być może końcówka października lub początek listopada. Jestem w kropce. Zrozumcie mnie. Prawdopodobnie będę miał wizytę z początkiem października, ale nie wiem ile potrwa, może dzisiaj będę wiedział. Z drugiej strony musi być jakiś czas przygotowania do konkursu. Rodzinka miała być we wrześniu już, ale nie była, gdybym wiedział, już by po konkursie było.
Także, bardzo proszę, cierpliwości
Przy okazji mam pytań na 5 szybkich, czy Wy się piszecie na taki maraton, czy to jednak za dużo? Może chociaż 4. Wolne będą dwie lub trzy, ale raczej trzy.
Proszę bardzo, wypowiedzcie się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.