Pomógł: 54 razy Wiek: 53 Dołączył: 26 Maj 2015 Posty: 12857 Skąd: Mikołów
Wysłany: 2021-09-06, 00:26:44
Można by Mu bana dać dla przykładu, że niby stan wyjątkowy, i jego obostrzenia dotyczą wszystkich ludzi z Płocka i wtedy będziemy mogli sobie wstawiać co chcemy. Nie że Go nie lubię, ale porządek musi być!
Pomógł: 54 razy Wiek: 53 Dołączył: 26 Maj 2015 Posty: 12857 Skąd: Mikołów
Wysłany: 2021-09-14, 20:23:08
W związku z tym, że nie mam nic przeciwko, uważam że zdjęcia z ''datownikiem w rogu mogą być uznane!
W regulaminie konkursu dodałem stosowny wpis.
Liberalny się robię..Miękiszonuję się... Starość idzie...
Pomogła: 81 razy Dołączyła: 10 Sty 2010 Posty: 18823 Skąd: Tam i z powrotem
Wysłany: 2023-09-13, 07:29:55
Muzygog napisał/a:
Pani Hejda mieszka w Wejsunach obok Izby Regionalnej. Zabrakło mi odwagi żeby pogadać...
Opiekun Izby mówił, że pani Hejda czasem sama wychodzi do zwiedzających i daje się wciągnąć w rozmowę.
Niestety, my, w czasie zlotowej wizyty, nie mieliśmy tyle szczęścia.
Pani Hejda Stank skończyła w tym roku 80 lat. Dotarłem dziś do jej pamiętników.
Jak zrobię skany to je tu umieszczę.
Tymczasem prosiłbym ludzi dobrych (lub tych drugich) o odnalezienie miejscowości "Świedwiny" nad jeziorem Bełdany, w której się urodziła i miejscowości "Brody" (wioska ta leżała "w połowie drogi między jeziorem Śniardwy a Rucianami"), w której przez jakiś czas mieszkała.
Pomogła: 166 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32485 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-09-16, 00:28:14
Muzygog napisał/a:
Masz na myśli ten konkursowy "Moje droga do Polski", na którego podstawie powstała sztuka? Czy też jeszcze jakiś inny pamiętnik?
Pytam, bo liczba mnoga.
She napisał/a:
Muzygog napisał/a:
Pani Hejda mieszka w Wejsunach obok Izby Regionalnej. Zabrakło mi odwagi żeby pogadać...
Opiekun Izby mówił, że pani Hejda czasem sama wychodzi do zwiedzających i daje się wciągnąć w rozmowę.
Niestety, my, w czasie zlotowej wizyty, nie mieliśmy tyle szczęścia.
Rozmawialiśmy przed zlotem o jej pamiętniku oraz wspomnieniach Eugeniusza Bielawskiego i obiecał zaprosić Hejdę na forumowe spotkanie, ale się nie udało.
Muzygog napisał/a:
Masz na myśli ten konkursowy "Moje droga do Polski", na którego podstawie powstała sztuka? Czy też jeszcze jakiś inny pamiętnik?
Pytam, bo liczba mnoga.
Tak mi się ino napisało. Jeden pamiętnik.
Teatr Jaracza w Olsztynie - program sztuki Bohdana Kurowskiego z 1964 roku:
"Kto chleb na język kładzie, tego gadka"
W Mikołajkach 10 gorzelni i 25 szynków - i komu to przeszkadzało?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.