Na fejsbuku znalazłem informacje o grobach Jerominów w lesie.
Pojechałem tam i znalazłem mały cmentarzyk przy ruinach opuszczonego dawno temu gospodarstwa.
Tutaj można obejrzeć groby które odnalazłem, a także groby Wiecherta i jego rodziny. Wszystkie zaopatrzone we współrzędne GPS. Widać tam też powiązania rodzinne.
Ostatnio zmieniony przez Muzygog 2023-06-17, 17:27, w całości zmieniany 1 raz
..."„Dzieci” są już w domu! A niektóre nawet już i w Waszych domach!
Uprzejmie informujemy, że długo przez wielu wyczekiwane „Dzieci Jerominów” Ernsta Wiecherta są już na Mazurach, a więc dotarły do domu!
Niektóre z nich trafiły też już do tych z Was, którzy zamówili je wcześniej, a sporo egzemplarzy dostarczyliśmy w tych dniach do księgarń i punktów sprzedaży w ponad dwudziestu miejscach na Mazurach i Warmii.
Pierwsze 30 egzemplarzy „Dzieci” wysłaliśmy do następujących miejscowości (kolejność alfabetyczna): Ełk, Falsztyn, Gdańsk, Giżycko, Łódź, Malbork, Młyniec Pierwszy, Morąg, Motaniec, Olsztyn, Osiek, Ostróda, Pisz, Podgórzyn, Pogórze, Srokowo, Stare Juchy, Suchy Las, Szczytno, Tolniki Wielkie, Toruń, Warszawa i Włocławek. Nic nie stoi na przeszkodzie, abyśmy wysłali je także tam, gdzie mieszkasz Ty!
Książki naszej Oficyny polecamy oczywiście nie tylko na lato. To dobre lektury na każdą porę roku. Więcej o nich i możliwość zakupu (koszt wysyłki wynosi jedynie 5 zł bez względu na liczbę egzemplarzy; nie trzeba zakładać konta, wystarczy wysłać maila na adres: info@mojabibliotekamazurska.pl "
Ostatnio zmieniony przez Muzygog 2023-08-10, 21:28, w całości zmieniany 1 raz
Życzę wytrwałości - książkę czyta się mozolnie! Może też podpowiem, bo od razu tego sam nie załapałem, że jeżeli jest tam mowa o "naszej gadce" czy jakoś tak, to chodzi o gwarę mazurską.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.