Nie wiem, czy gdzieś już o tym było wspomniane na forum, jeśli tak, to przepraszam – jeszcze wszystkiego nie przeczytałam – po 1991 roku redaktor wydawnictwa Warmia dopisał do powieści fragment o tym, że Armia Czerwona dopuszczała się grabieży.
Pomógł: 60 razy Wiek: 60 Dołączył: 01 Gru 2012 Posty: 10804 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-06-03, 10:39:47
Szara Sowa napisał/a:
Lexie napisał/a:
Nie wiem, czy gdzieś już o tym było wspomniane na forum, jeśli tak, to przepraszam – jeszcze wszystkiego nie przeczytałam – po 1991 roku redaktor wydawnictwa Warmia dopisał do powieści fragment o tym, że Armia Czerwona dopuszczała się grabieży.
O, to chyba dla nas nowość!?
Wydaje mi się, że ktoś gdzieś już napomykał, że wydawnictwo pokazało. że jest - jak to mawiano za ancien regime'u - "w ramach, na bazie i po linii"
I, zdaje się, jest to jedyny moment, którym to wydanie różni się od starszych.
Dlatego zapamiętałem.
_________________ Z 24
Ostatnio zmieniony przez Z24 2023-06-03, 10:41, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.