Jak mantrę będę powtarzał, ten utwór jest czymś największym, co wyszło z umysłu dziwnego Roberta Fripa, a mam do tej pory całą płytę (dwie kasety zajmuje) i zawsze przy niej mi się najlepiej zasypiało
Chyba już to wrzuciłem, ale takie czasy prehistoryczne warto przypominać. Tym bardziej, że jest tam obecny chyba najlepszy i najlepiej czujący muzę perkusista bandu.
O skrzypku nie wspomnę, a powinienem
No i znowu wielki Bill Bruford
I jaki młodziak był
Muzyczny by się zainteresował na pewno
A tu projekty tym zainspirowane:
Szczęka mi opadła
I w wersji znanego zespołu eksperymentalnego:
A tu jeszcze bardziej szczena mi opadła! Minimalizm i drone w najlepszej postaci
Zaznaczam, że należy wysłuchać do końca, każdy z zamieszczonych wideoklipów, bo nie będzie wrażenia
Co do eksperymentalnej ekipy The Young Gods, nie mogłem sobie pozwolić na mały oftopik:
Cudowne, ale wracając do KC:
Jakiś nowy projekt Frippa, muszę poszperać, ale widzę, że wrócił do starego dobrego basisty.
Ostatnio zmieniony przez Chemas 2023-05-25, 02:11, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.