Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Paź 2009 Posty: 257 Skąd: Łódź / Warszawa
Wysłany: 2023-10-20, 08:12:26
Oglądając po raz setny chyba najbardziej samochodzikowy film "Szatan z siódmej klasy" zerknalem na opis filmu na stronie Filmpolski.pl.
A tam coś, czego wcześniej nie dostrzegłem: w obsadzie filmu Krzysztof Krawczyk - harcerz; nie występuje w napisach. I chyba Go nawet rozpoznałem...
Pomógł: 63 razy Wiek: 60 Dołączył: 01 Gru 2012 Posty: 11058 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-10-20, 14:19:49
M_ajk napisał/a:
Oglądając po raz setny chyba najbardziej samochodzikowy film "Szatan z siódmej klasy" zerknalem na opis filmu na stronie Filmpolski.pl.
A tam coś, czego wcześniej nie dostrzegłem: w obsadzie filmu Krzysztof Krawczyk - harcerz; nie występuje w napisach. I chyba Go nawet rozpoznałem...
Kiedyś był taki program Dyskoteka Dorosłego Człowieka (Prowadzili Maria Szabłowska i Krzysztof Szewczyk). I to chyba tam właśnie było spotkanie K. K. z Józefem Skwarkiem, którzy się zresztą nie widzieli od czasu realizacji filmu. Krzycho (tak go wszyscy nazywali w II połowie 70-tych) opowiadał, że grał we własnym, osobistym mundurku harcerskim .
To przy tej okazji dowiedziałem się, że on zagrał w tym filmie.
Niestety, jakość filmu nawet po tzw. cyfrowym oczyszczeniu nie bardzo daje możliwość ustalenia który to. Przynamniej na dostępnej mi kopii. Tym bardziej, że sceny z harcerzami rozgrywają się w nocy i podczas deszczu.
Do tego nie wiadomo, czy w postsynchronach kto inny głosu nie podkładał
Pomógł: 63 razy Wiek: 60 Dołączył: 01 Gru 2012 Posty: 11058 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-10-20, 15:49:53
aman napisał/a:
Niestety, jakość filmu nawet po tzw. cyfrowym oczyszczeniu nie bardzo daje możliwość ustalenia który to. Przynamniej na dostępnej mi kopii. Tym bardziej, że sceny z harcerzami rozgrywają się w nocy i podczas deszczu.
Do tego nie wiadomo, czy w postsynchronach kto inny głosu nie podkładał
Nie miałem czasu, żeby poszukać w filmie, ale masz tu:
Przedostatnie rząd, zdjęcie środkowe (z księdzem) K.K. siedzi, ma rozwiązaną chustę.
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 10 Sty 2010 Posty: 19256 Skąd: Tam i z powrotem
Wysłany: 2023-10-23, 08:58:37
Ja jakoś błędnie zapamiętałam, ze go (Krawczyka) widać dobrze w scenie, gdy harcerze uwalniają Adasia i Francuza, zamkniętych w piwnicy.
Przejrzałam wczoraj na szybko film i potwierdziło się, że pamięć mam fatalną
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.