Rafał Dolecki, współpracownik Pawła Dańca, podejmuje próbę wyjaśnienia pochodzenia prehistorycznego artefaktu znajdującego się w skamieniałości pochodzącej z tegoż okresu. Po przybyciu do właściciela cennego zabytku okazuje się, że został mu on skradziony. Poszukiwania prowadzone wspólnie z Grażyną Bielawską, zamożną miłośniczką i kolekcjonerką cennych artefaktów, naprowadzają detektywa między innymi na trop międzynarodowej szajki przemytników dzieł sztuki oraz działający na terenie kraju tajny salon aukcyjny, gdzie bogaci i wpływowi członkowie handlują nietypowymi przedmiotami, również pochodzenia pozaziemskiego.
20220502_164006.jpg
Plik ściągnięto 45 raz(y) 399,44 KB
Przeczytana. Ocenę pozostawię innym czytelnikom, w tym również należącym do Kapituły, bo zamierzam zgłosić te książeczkę do konkursu. Jedna uwaga z mojej strony. Dialogi głównych bohaterów wskazują na fakt, jakby byli starszymi ludźmi. "Szanowny detektywie", "szanowna koleżanko"... Dialogi tego rodzaju będą niestety towarzyszyć czytelnikowi przez całą książkę, co z każdą przewróconą kartką robi się coraz bardziej nużące.
Ostatnio zmieniony przez Mig 2022-05-02, 16:51, w całości zmieniany 1 raz
Przeczytałem i niestety książka zupełnie mnie nie wciągnęła. Narracja nudnawa, dialogi sztampowe, sam pomysł na ciągłe nawracanie do jakichś przedmiotów z gatunku S-F też po pewnym czasie na czytelnika przestaje działać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.