Nie wiem jak z "Olbrachtem Łaskim" Ale niedawno wznowiono starego Aleksandra Kraushara "Czary na dworze Batorego", o której to pozycji jest mowa w PSiTT.
Pomógł: 28 razy Wiek: 44 Dołączył: 26 Maj 2018 Posty: 5157 Skąd: Georgetown, Ontario
Wysłany: 2020-02-16, 22:50:38
Dzięki uprzejmości Przyjaciół z Forum niedługo zabieram się do czytania. Jestem podwójnie ciekaw tego opowiadania, bo traktuje o moich rodzinnych stronach.
Wysłany: 2022-11-06, 20:24:01
Przeczytane. Biorąc pod uwagę, że to zebrane "wycinki gazetowe" to muszę napisać, że odkryłem nowego "bohatera" narodowego. Gdybym był ze 30 lat młodszy i znał tę "książkę" albo chociaż Olbrachta to na j. polskim umieszczałbym go w każdym wypracowaniu, a nauczyciele mieli by niezły dylemat czy piszę z sensem i na temat.
Wracając do publikacji/książki/opowiadania/itp to myślałem, że doczytam tutaj niewyjaśnione wątki z "Worek Judaszów" odnośnie magów Kelleya i Dee, no niestety, może nie ta chronologia czytania ale czuję się zawiedziony. Zawiedziony wątkiem magów, bo ogólnie to czyta się dobrze i historycznie zapada w pamięci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.