Pomogła: 11 razy Dołączyła: 05 Maj 2013 Posty: 274 Skąd: Polska
Wysłany: 2020-07-05, 15:59:05 157. Pocztówka z Grunwaldu - Łukasz Supel
157. Pocztówka z Grunwaldu - Łukasz Supel
Klaudia i Karol Sosnowscy odwiedzają podczas weekendu Pałac Myśliwski Radziwiłłów w Antoninie. Przypadkiem odnajdują tam starą pocztówkę z Grunwaldu. Na jej odwrocie autor, Otto Schoepke, narysował układ tajemniczych figur, opatrując przesyłkę dziwnym podpisem. Małżeństwo kontaktuje się z Pawłem Dańcem i podejmuje się rozwiązania zagadki. Pomagają im przyjaciele: piękna i młoda Weronika oraz Sylwek, poznany podczas zgłębiania tajemnicy wrocławskiego toru. Ich śladem podąża Francuz, Daniel Daquin. Jaką tajemnicę kryła w sobie treść starej pocztówki? Gdzie zaprowadzi naszych bohaterów podjęty trop? Do Grunwaldu? A może jednak do Antonina?
od 13 lipca
Pozctówka.jpg
Plik ściągnięto 162 raz(y) 98,42 KB
Ostatnio zmieniony przez Szara Sowa 2020-07-09, 08:41, w całości zmieniany 1 raz
Mig Twórca Łukasz Supel -autor powieści samochodzikowych
Kiedy pojechałem wykonać serię zdjęć do książki, kaplica była niestety zamknięta. Tak więc zdjęcie nie pochodzi stamtąd. Dodam tylko, że miejsce to jest ogólnodostępne, trzeba tylko wiedzieć, gdzie je znaleźć. Swoją drogą sam byłem zaskoczony takim właśnie widokiem.
Wysłany: 2020-08-26, 07:27:01
Przeczytałem "Pocztówkę z Grunwaldu" i jak przy pozostałych książkach tego Autora było mi żal, że to już koniec. Czekam na kolejną pozycję, jest jeszcze tyle ciekawych miejsc na Dolnym Śląsku i w samym Wrocławiu gdzie można stworzyć jakąś zagadkę;) pozdrawiam
Tych, którzy śledzili dotąd przygody Karola Sosnowskiego, informuję, że dalsze losy bohatera już niebawem będzie można poznać w mojej kolejnej książce.
Wysłany: 2021-03-19, 21:30:57
Mig napisał/a:
Tych, którzy śledzili dotąd przygody Karola Sosnowskiego, informuję, że dalsze losy bohatera już niebawem będzie można poznać w mojej kolejnej książce.
Rewelacyjna wiadomość, niecierpliwie czekam🌞
Kynokephalos Moderator Członek Kapituły Samochodzikowej Książki Roku
Pomógł: 127 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Posty: 6603 Skąd: z dużego miasta.
Wysłany: 2021-05-23, 08:57:15
Mig napisał/a:
mała zagadka. Gdzie wykonane zostało to zdjęcie?
W grobowcu generała E.?
Pozdrawiam,
Kynokephalos
_________________ Wonderful things...
Zwycięzca rywalizacji rowerowej w 2019 r.
Mig Twórca Łukasz Supel -autor powieści samochodzikowych
Tak.
Zazwyczaj tego typu grobowce, zachowane do dzisiaj, zostały splądrowane dawno temu i stoją puste. Wielkie było moje zaskoczenie, kiedy poświęciłem latarką i zobaczyłem ludzkie szczątki. Grobowiec stoi ukryty za kępą drzew i krzewów, może dlatego. Chociaż w jego sąsiedztwie leżały butelki po napojach wysokoprocentowych, nie mógł zatem pozostać zupełnie niezauważony.
Gdyby ktoś odwiedził kiedyś Antonin, polecam odnaleźć to miejsce.
Pozdrawiam z Antonina - jednego z głównych niejsc akcji książki. Tutaj czas się zatrzymał. Myślę, że niejeden sympatyk Pana Samochodzika wypoczywał kiedyś na wakacjach w leśnym ośrodku pod sosnami, nad jeziorem. Niewiele ich zostało, ale tutaj wciąż można odnaleźć takowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.