A ja w książkach PS widzę dużo ekologii, podobają mi się też wątki historyczne i krajoznawcze.
"Wyspę złoczyńców" czytałem jako drugą i bardzo ją lubię, jak dla mnie to niezły kryminał, są trupy, ale nie jest jakoś mocno "strasznie", są tajemnice i świetny klimat.
Na pewno różni się od reszty serii, ale to właśnie niezłe jej otwarcie.
Bohater jak to w następnych książkach coś tam wie, ale raczej nie za wiele, sprawy toczą się swoim biegiem, on ich niby nie kontroluje, aż nagle okazuje się "panem sytuacji";)
I tak jest w kolejnych częściach.
Dopiero przed paru laty odkryłem, że powstał film, jakoś "za komuny" nie natknąłem się na niego w TVP, a były przecież tylko dwa konały;)
Film wydaje mi się wybitny, dobry klimat, piękne zdjęcia i muzyka Komedy...
Mam nadzieję, że kolejne będą "na poziomie", bo ekranizacje dla dzieci "Praskie zagadki" i "Niesamowity dwór" trochę mnie zawiodły.
Ostatnio zmieniony przez Borus 2023-01-03, 20:43, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.