Nie będę specjalnie zakładał tematu, więc wspomnę tylko, że Radosław Kawęcki zdobył złoto na 200 metrów w pływaniu! w stylu grzbietowym w Abu Zabi!!
Brawa!!!
W rozgrywanych od 1993 roku mistrzostwach świata na krótkim basenie biało-czerwoni zgromadzili 26 medali – 4 złote, 6 srebrnych i 16 brązowych. Wszystkie krążki z najcenniejszego kruszcu zdobył Kawęcki.
I jakby mało było to jeszcze to mamy dwie Polki w slalomie gigancie w pucharze świata w pierwszej dwudziestce. Szóste i dwudzieste chyba.
Co za dzień!!!
Odbyły się kwalifikacje do pierwszego z konkursów TCS. Ciekawe pary powychodziły. Forma naszych zawodników zadziwia mnie, raz Stoch jest w dość dobrej dyspozycji, Kubacki i Żyła fatalnie, a Wolny średnio, a dzisiaj prawie odwrotnie.
Załamuje mnie Stękała, nie wiem co z tym tak dobrze zapowiadającym chłopakiem się porobiło
Tak swoją drogą znowu zadałem sobie pytanie, dlaczego pary są ustawiane od środka do najbardziej skrajnych, a nie na przykład 1 z 26, 2 z 27 itd. Ja wiem, że taka jest tradycja i specyfika tego konkursu, ale chyba moja wersja byłaby logiczniejsza i sprawiedliwsza
Jestem załamany. Jedyny Polak jaki wszedł do drugiej serii to Kubacki, który miał najgorszy wynik, 111 metrów zdaje się, fuks jak nic.
Trzeba jednak przyznać, że w serii z parami warunki były okropne i zmienne. Tak czy siak, jest to najgorszy chyba konkurs Polaków w tym sezonie.
Jestem pełne podziwu dla tego Turka, młodego Słoweńca Kosa, no i oczywiście dla Kobayashi'ego, któremu osobiście kibicuję.
PS Szkoda mi bardzo dwóch naszych zawodników, Wolnego i Wąska.
Ostatnio zmieniony przez Chemas 2021-12-29, 18:32, w całości zmieniany 1 raz
Jedyna nadzieja, że do Olimpiady jeszcze sporo czasu i forma wróci we właściwym momencie. Bo inaczej będzie zero medali, jak w nie tak dawnych czasach...
No i jesteśmy po drużynówce w skokach. Po pierwszej serii miałem dość duże nadzieje na miejsce medalowe Polaków, niestety druga seria rozwiała je. Zdecydowanie gorsze skoki. Mimo wszystko dostrzegam progres w naszej drużynie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.