Wysłany: 2021-12-08, 14:32:55 Czas trwania akcji powieści
Konkurs już za nami, więc mogę się teraz podzielić moimi ustaleniami co do trwania akcji UFO. Sam byłem zdziwiony, że aż tyle!
Otóż, prześledziłem powieść, dzień za dniem, nie jest to nawet takie trudne, ponieważ często jeden rozdział to jeden dzień, ale nie koniecznie.
Wyszło mi XXII dni od momentu pierwszych tekstów o Konferencji, do momentu przylotu na La Jauja helikopterów. Oczywiście jest jeszcze dwa tygodnie nie odzywania Tomasza do Florentyny jeszcze w Warszawie i wzmianka o odpłynięciu po tygodniu z Buenaventury do Polski statkiem handlowym. No ale to są nie pewne i udokumentowane w akcji informacje.
Jednak do tych 22 dni, należy chyba jeszcze dodać 2 dni, i tu mam problem, bo nie do końca jestem pewien ile dni trwała konferencja. To znaczy konferencja trwała 3 dni, a na czwarty wyjechała wycieczka. Jednakże z tekstu nie wynika jednoznacznie, ze Tomasz, Marczak i Florentyna, byli od samego początku konferencji i kiedy właściwie było włamanie.
Ja jako pierwszy dzień liczyłem, od strony 16 białego wydania, gdzie jest informacja, że bohaterowie poszli do swoich pokoi w Hiltonie (raczej spać). Potem jest dzień następny, rozdział drugi, str. 29 i słynny w skutki spacer po Bogocie
Co o tym sądzicie?
PS Dobrze, że na La Jauja nie wykorzystali wszystkich trzech tygodni zarezerwowanych przez Ralfa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.