Wysłany: 2021-10-09, 21:44:05 Piłka nożna eliminacje Mistrzostw Świata 2022
Nie chcę zakładać osobnego tematu, to się tutaj podepnę z PN. Oglądam mecz z San Marino naszej reprezentacji i widzę mękę piłkarzy. Do przerwy jest 2:0 co prawda, ale należy zaznaczyć, że w tym jeden gol samobójczy. Poza tym, gdyby nie Fabjan to może i by nie była czysta karta.
Generalnie, to słabo nasza gra wygląda, znowu chaos rządzi na boisku.
Ostatnio zmieniony przez Szara Sowa 2021-11-16, 08:36, w całości zmieniany 2 razy
No niestety, mimo dobrych chęci gra wyglądała mocna średnio. Widzę że trener próbuje narzucać styl południowy - nieskończenie wiele podań, praktycznie brak strzałów z dystansu.
Niestety.
Co prawda ja swój komentarz pisałem po pierwszej połowie. Druga wyglądała oczywiście lepiej, ale i tak niezadowalająco wyglądała ta gra. A pamiętać trzeba, że graliśmy z San Marino. Już sobie wyobrażam jak by to wyglądało, jakbyśmy grali na przykład z Węgrami, czy i innym średniakiem, bo o klasowych zespołach nawet nie wspominam. Błędów popełnionych co nie miara. I masz rację Sowo, że Sousa na siłę forsuje sposób gry południowców. Do tego jednak trzeba techniki i finezji w grze.
Jakoś temat nie odżył po ostatnich meczach, a tymczasem przeżyliśmy euforię po zwycięstwie 1:0 z Albanią! Z jednej strony to dobrze, że cały czas jesteśmy w grze, z drugiej jednak jakoś tak dziwnie, że po zwycięstwie a Albanią wpadamy z zachwyt...
Jakoś zapomniałem o tym wątku
Mam podobne odczucia, co do tego zwycięstwa. W sumie najważniejsze, że plan został wykonany i zachowaliśmy szanse na eliminacjach do mundialu, ale niedosyt jest, szczególnie co do poziomu gry piłkarzy.
Jednak jeszcze zostały mecze:
12 listopada z Andorą
15 listopada z Węgrami !
_________________ Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
"Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie."
Karol Bunsch
To chyba podobna klasa co nasz Olimp Złocieniec ./redir/mksolimpzlocieniec.futbolowo.pl/
B klasa zdaje się.
Czasami zdarzy mi się pójść na mecz, atmosfera niesamowita.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.