Wysłany: 2021-11-04, 09:04:59 Niesamochodzikowy, jednodniowy, rowerowopieszy zlot u Kuwasy
Zachęcony pięknym kolorem nicka i spragniony wycieczek rowerowych zapragnąłem zorganizować minizlot.
Okazji będzie wiele, począwszy od zakończenia remontu linii kolejowej Łódź - Kutno po... o tym jednak później, bo jeszcze atrakcja nie jest gotowa. Pociągi po remoncie mają ruszyć na trasę po 17 grudnia więc w blokach startowych powinna już być prawdziwa zima.
Jak widać otwiera to przed nami szereg nowych możliwości. Przewóz fortepianu, do tej pory niemożliwy, po uruchomieniu kolei będzie już realny. Bagienne tereny po jesiennych szarościach powinny być przykryte zimową pierzynką.
Więcej szczegółów będę podawał na bieżąco. Czekam na chętnych, ale nawet jeśli ich nie będzie to sam udam się na wycieczkę i złożę stosowny raport.
Dajcie info, czy trzeba zabrać wodery i przyjechać minimum SUV'em, czy wersja "miastowa" wystarczy?
I tak zupełnie poważnie - drogi będą raczej utwardzone, czy piaszczyste?
Informacja uzupełniająca - oczywiście pomyliłem wątki i wyszło mi, że na zlocie forumowym zapowiadają się bezdroża, stąd ten post, który nie pasuje do wątku o wyprawie rowerowej
Ostatnio zmieniony przez Kotin 2021-11-21, 15:15, w całości zmieniany 1 raz
Chociaż te bagna nieco na wyrost, tam są podmokłe łąki, ale da się przejść ścieżką.
Zagalopowałem się z bagnami, to raczej okresowe mokradła. W niedalekim miejscu był pożar torfowiska i paliło się kilka tygodni, bo podobno strasznie ciężko to ugasić.
Pomogła: 165 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32473 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-12-14, 23:42:47
Mnie część dni "niewolnych" też pasuje. Ale po śniegu z moimi oponami nie pojadę, więc kluczowy jest czysty asfalt.
Gorzej, że w tym roku mi jakoś zimno. Nie wiem, czy jest chłodniej niż w 2020 czy problem polega na tym, że w listopadzie miałam przerwę, więc się nie zaadaptowałam. Szykowałam się na rowerowy grudzień, bo w zeszłym roku jeździłam do końca roku, ale jakoś się nie mogę się zmobilizować.
Więc jestem za styczniem i dniem z temperaturą na plusie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.