A co do tych uli, to faktycznie teraz modne jest w miastach instalowanie miejskich pasiek, przynajmniej w Polsce. Ale czy coś takiego mogłoby być ulem i w dodatku tak blisko siebie?
– To co ty, Jurek, tam robisz na tej wsi cały dzień?
– Siedzę i myślę.
– I masz na to czas?
– Jak nie mam czasu, to tylko siedzę.
Berta von S. Administratorka Wspomagająca nienackofanka
Pomogła: 138 razy Wiek: 49 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 30793 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-02-22, 22:36:21
John Dee napisał/a:
Berta von S. napisał/a:
W temacie wody i lodu.
Bardzo udane ujęcie - symboliczne, metaforyczne, otwarte do interpretacji.
To interpretuj.
MarcinB napisał/a:
A co do stąpania po cienkim lodzie to i dzisiaj wędkarze łowili..
Masakra. Jestem w stanie zrozumieć, że ktoś w emocjach wchodzi na lód, żeby ratować ukochanego zwierzaka (koszmarna ta historia z Janem Lityńskim...). Ale bez ważnego powodu pchać się na lód przy trzecim dniu ok +10 to bezmyślność.
U mnie w kałuży przed domem kąpały się wczoraj dwie sikory. Niestety, zanim pobiegłem po aparat i wróciłem, to sobie poszły.
(albo poleciały...)
Ostatnio zmieniony przez irycki 2021-02-26, 08:58, w całości zmieniany 1 raz
Berta von S. Administratorka Wspomagająca nienackofanka
Pomogła: 138 razy Wiek: 49 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 30793 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-02-26, 15:16:32
irycki napisał/a:
U mnie w kałuży przed domem kąpały się wczoraj dwie sikory. Niestety, zanim pobiegłem po aparat i wróciłem, to sobie poszły.
(albo poleciały...)
Albo je coś porwało....
Na razie mi się opatrzyło ptactwo, więc będzie drogowo.
P2260754.JPG
Plik ściągnięto 9 raz(y) 985,83 KB
Ostatnio zmieniony przez Berta von S. 2021-02-26, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
"Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie."
Karol Bunsch
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.