Pamiętam, iż Księgę Strachów przeczytałem jako 1 w podstawówce, ponieważ w grupie lektur dodatkowych była i na nią padło. Widać tak miało bć, bo inaczej w ogóle mógłbym Nienackiego nie znać...
Pamiętasz opinie innych uczniów z klasy? Książka przypadła im do gustu? Osobiście nie przerabiałem jej jako lektury i zawsze mnie nurtowało jakim powodzeniem się cieszyła
Ja zaczynałem od Templariuszy, potem była Księga Strachów i Niesamowity Dwór.
I tak mi pozostało, to nadal moja pierwsza trójka
Wyspę Złoczyńców przeczytałem znacznie później, były takie lata, że nie mogłem jej znaleźć w żadnej znanej mi bibliotece, łatwiej było kupić kolejne części niż gdziekolwiek znaleźć tą pierwszą.
Fantomasa np. kupiłem w kiosku ruchu przy poczcie głównej w moim mieście.
Pierwszy to "Winetoou". Teraz kończę "Fantomasa"i biorę się za "Frobork".
O ile tą pierwszą książkę czytało mi się znakomicie, to tą drugą trochę gorzej. Może dlatego że akcja nie dzieje się w Polsce?
Ja zaczynałem od księgi strachów całkowice przez przypadek leżała sobie w domu na półce jak zacząłem wieczorem do rana od deski do deski przeczytana, nawet nie wiedziałem że tak znacznie się moja przygoda z całą serią oraz to, że jako dorosły będę jeździł i zwiedzał miejsca opisane w książce.
Ostatnio zmieniony przez Szara Sowa 2020-06-30, 14:03, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.