Nadal nie umiem zidentyfikować jednego fragmentu, który wydaje mi się znajomy.
Jeśli idzie o ostatnich sześć współbrzmień to jest typowe zakończenie stosowane nagminnie przez pianistów - akompaniatorów w kabaretach i nie tylko.
Nie mam pojęcia kto wymyślił i kto użył tego zakończenia jako pierwszy.
Ma wesolutki charakterek, więc nadaje się do bajeczek i pewnie w kilku zostało wykorzystane.
Pomógł: 55 razy Wiek: 53 Dołączył: 26 Maj 2015 Posty: 13003 Skąd: Mikołów
Wysłany: 2019-09-14, 19:35:27
Bajka mi znana, ale melodia już nie...
Gratulacje dla Kyna !!!
Wysłany: 2019-09-15, 00:17:54
Rólka napisał/a:
Gratulacje dla Kyna
Dzięki. :-)
muzygog napisał/a:
Jeśli idzie o ostatnich sześć współbrzmień to jest typowe zakończenie stosowane nagminnie przez pianistów - akompaniatorów w kabaretach i nie tylko.
(...) Ma wesolutki charakterek, więc nadaje się do bajeczek i pewnie w kilku zostało wykorzystane.
A, no to się wyjaśniło. Musiałem usłyszeć przy jakiejś okazji. Później przyszło mi do głowy, że to może z Wejścia gladiatorów, ale nie.
Dzięki za możliwość odgadywania, pozdrawiam,
Kynokephalos
_________________ Wonderful things...
Zwycięzca rywalizacji rowerowej w 2019 r.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.