Pomogła: 11 razy Dołączyła: 05 Maj 2013 Posty: 274 Skąd: Polska
Wysłany: 2017-03-19, 15:31:54 142. Duch z Kazimierza Dolnego
W sprzedaży od 21.03.2017
Duch z Kazimierza Dolnego - Marta Szczecina (Luiza Frosz)
Do hipermarketów w całym kraju trafia książka z przedwojennymi wspomnieniami Maurycego Podpłońskiego z Kazimierza Dolnego. W publikacji pojawia się wzmianka o skarbie, a miejscowa rozgłośnia radiowa organizuje piknik i zaprasza słuchaczy do wspólnych poszukiwań. Paweł Daniec, zaniepokojony tą sytuacją, rusza do Kazimierza Dolnego. Pragnie ochronić zabytki przed zdewastowaniem przez ludzi chcących znaleźć skarb i sam zamierza rozwiązać zagadkę. Problem w tym, że nie wiadomo, kim naprawdę był Maurycy Podpłoński, a w dworku, w którym rzekomo mieszkał, od wielu lat straszy. Śladami ducha Paweł Daniec będzie podążał wspólnie z niecierpliwą Kornelią i piękną socjolożką Margeri
Ostatnio zmieniony przez Szara Sowa 2017-08-30, 13:28, w całości zmieniany 1 raz
Oj, nie porwała mnie ta książka niestety. Jakoś tak przeszedłem obok. Może tajemnica z początku była zbyt ulotna (bardziej "realna" akcja poszukiwawcza związana z zagadką zaczyna się ok. 105 strony), może całość jest zbyt przegadana, może rozwiązanie nie do końca satysfakcjonujące. Ale myślę, że mimo moich uwag powieść ta znajdzie grono swoich zwolenników, bo na pewno ma swój styl i klimat, tylko po prostu nie trafiła w moje gusta.
A ja książkę pochwalę, zgrabnie wymyślona fabuła, pewne osoby dopiero w zakończeniu odkrywają swoje prawdziwe oblicze. Ciekaw jestem czy postać nowego "Batury" (tak mi się kojarzy Darek) zagości na dłużej w cyklu czy też jest to jednorazowy pomysł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.